TYBB ve Uzunköprü Belediyesi, ‘Vefa’ da buluştu

TYBB ve Uzunköprü Belediyesi, ‘Vefa’ da buluştu

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi ve Uzunköprü Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Uzunköprü Gazetecilik Vefa Ödülleri önceki akşam sahiplerini buldu.

Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali programı kapsamında saat 21.00’de gerçekleşen ödül töreninde 18 gazeteci ödülleri ile buluştu.

Ödül törenine Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Muammer Çetiner, Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, başkan yardımcıları Gökhan Tuzladan ve Orçun Oğuz ile birlikte STK temsilcileri, muhtarlar ve festival etkinlikleri için alanda toplanan yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi Başkanı Erdoğan Demir, öncelikle tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek, başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Sayın Belediye Başkanlarım, sayın siyasi parti temsilcilerim, sayın STK temsilcileri, sayın muhtarlarım, sayın gazeteci meslektaşlarım ve Sevgili Uzunköprü halkı öncelikle bu törene katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün başlayacak olan ve 10 Eylül’de sona erecek olan Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali’nin de hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve hepinize iyi eğlenceler diliyorum.

EDİRNE’DE BUGÜNE KADAR YAPILMAYANI YAPTIK YAPIYORUZ

TYBB Edirne Şubesi olarak Edirne’de hiç yapılmayan bir şeyi yaptıklarını belirten Demir “Tüm ilçelerimizde ve Edirne merkezinde gazetecilik mesleğine ömrünü adayan uzun yıllar hizmet veren arkadaşlarımıza gazetecilik-vefa ödülleri verebilmek için adım attık. İlk törenimizi 30 Ekim 2022’de Enez’de, ikinci ödül törenimizi 28 Aralık 2022’de İpsala’da gerçekleştirdik. Üçüncü ödül törenimizi 23 Ocak 2023’de Keşan’da gerçekleştirdik. TYBB Edirne Şubesi Yönetim kurulu üyelerimiz Orçun Oğuz, Gökhan Tuzladan, Hamza Yasa ve Ahmet Topaç’a bu konuda çok teşekkür ederim. Hepsi büyük bir gayret gösteriyorlar.

BU ÖDÜLLERLE MESLEKTAŞLARIMIZA DEĞERİNİ HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ”

Demir, Bugün Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın katkıları ile Uzunköprü’de gazetecilere ödüllerini takdim edeceklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü “Bu akşam takdim edeceğimiz ödüller bizim için gerçekten önemli. Çünkü gazeteciler çoğu zaman hak ettiği değeri bulamıyor. Bu gece sahipleri ile buluşturacağımız ödüllerimizle meslektaşlarımıza bu değeri hissettirmek istiyoruz.”

ÖZLEM BECAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Demir, bu geceye katkılarından dolayı Uzunköprü Belediye Başkanı Sayın Özlem Becan’a, TYBB Edirne Şubesi adına teşekkür ederek “Böylesine kapsamlı bir projede yanımızda olduğu için Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin huzurunda; aramızdan ayrılan Uzunköprülü Hasan Tahsin Arıkan, Mustafa Yaraşır, Recep Söyler, Ali Kuştan ve TYBB Yönetim Kurulu üyesi iken Kovid den hayatını kaybeden Mustafa Yaraşır’ı rahmet ve özlemle anıyorum. Bu akşam Uzunköprü basının ne kadar büyük bir aile olduğunu, hep birlikte çok açık ve net olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

BU PROJE İÇİN 2 YILDAN BERİ EMEK HARCIYORUZ

Edirne basın tarihinde ilk kez gerçekleşen bu ödül töreni projesi için 2 yıldan bu yana emek sarfettiklerini belirten Demir, konuşmasını şöyle tamamladı. “Uzunköprü’de basına hizmet eden herkesi bir arada buluşturmanın ve ebediyete ayrılan gazetecileri anmanın onuru ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Edirne basın tarihinde ilçeler ve il merkezi de dahil olmak üzere bu kadar geniş kapsamlı bir etkinliği ilk kez gerçekleştirerek, basına hizmet eden meslektaşlarımızı bir araya getirerek ne kadar büyük bir basın camiası olduğumuzu ortaya koyduk. Bizler sahada zamanla, çeşitli imkansızlıklarla ve mesleğimizin getirdiği acı, tatlı olaylarla hep birlikte mücadele verenleriz. Bilmeliyiz ki büyük bir ailenin en önemli özelliği iyi ve kötü günde birbirine kenetlenebilmesidir. Bizleri en iyi anlayabilecek kişiler yine bizleriz. Birbirimizi anlayamazsak, hep birlikte düşeriz, birbirimizi anlarsak anlayışlı olursak hep birlikte yükseliriz. Ve eğer biz gerçek ve bir aileysek, tarafsızlık ilkesini benimsemişsek, halkımızın haber alma özgürlüğünde en önemli halkayız demektir. Basın olarak; yaptığımız ve yapacağımız haberlerle bölgemizin sesinin daha yüksek sesle duyurabilmeliyiz. Buradan sonra ödül törenlerimiz Edirne’de de olacak. Bugün burada şunu da belirtmek istiyorum; bizler bir kitapçık halinde bütün Edirne ve ilçelerinde bu görevi ifa eden arkadaşlarımızın yer aldığı bir kitapçığa kavuşmalarını istiyoruz. Bu mesleğe büyük emek veren arkadaşlarımızın isimlerini de yaşatmak istiyoruz. Bu konuda da bir çalışmamız olacak. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.”

Demir’in konuşmasının ardından konuşan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’da yaptığı konuşmada bu geceye katkı veren ve Uzunköprü basını için böyle bir anlamlı geceyi düzenleyen TYBB’ye teşekkür ederek, TYBB Edirne Şubesi adına Başkan Erdoğan Demir, Başkan Yardımcıları Gökhan Tuzladan ve Orçun Oğuz’a Uzunköprü Belediyesi adına bir plaket takdim ederken, Demir’de bu geceye katkıları nedeniyle Becan’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Daha sonra sırasıyla Orçun Oğuz, Gökhan Tuzladan, Erdoğan Demir ve Özlem Becan tarafından gazetecilere plaketleri verildi.

Plaket töreni sırasında konuşan Uzunköprülü Gazeteci Ahmet Acaroğlu, da bu anlamlı geceyi düzenleyen TYBB Edirne Şubesi Başkanı Erdoğan Demir ve yönetim kurulu üyeleri ile yine bu geceye destek veren Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’a da teşekkür etti.

Acaroğlu, bu törenin Uzunköprülü gazeteciler adına çok anlamlı bir organizasyon olduğunu da dile getirdi.

Tören ödül alan gazetecilerle toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

ÖDÜL ALAN GAZETECİLERİN LİSTESİ ŞÖYLE;

Sercan Ülgen

Furkan Öztaş

Fatih Karagöz

Çağatay Yaraşır

Berkant Uludağ

Esat Altıok

Ahmet Öztaş

Okan Yavaşer

Selim Bekar

Bahtiye Bekar

Serdar Manga

Ahmet Acaroğlu

Yasemen Yaraşır

Mustafa Yaraşır (Merhum)

Mustafa Yaraşır (Merhum-Dede)

Recep Söyler (Merhum)

Hasan Tahsin Arıkan (Merhum)

Ali Kuştan ( Merhum)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER