İpsala’da 4 belediye başkan adayı belli oldu, 5. Aday kim olacak ?

İpsala’da 4 belediye başkan adayı belli oldu, 5. Aday kim olacak ?

GENEL BAŞKAN UYSAL, BABACAN VE KAZEL, DP’Yİ HAREKETLENDİRDİ
31 Mart yerel seçimlerine doğru geri sayım devam ederken, siyasi partilerin belediye başkan adayları belli olmaya devam ediyor. Merkez sağ siyasetin geleneksel lideri konumunda bulunan Demokrat Parti’nin adayı İbrahim Göksu olurken, İYİ Parti’nin adayı ise 2019 yılında olduğu gibi bir kez daha Abdullah Naci Ünsal oldu. 2019 yılında CHP desteğiyle seçime giren ve seçimi kazanan Ünsal’ın bu dönem seçime tek başına girmesi kesinleşti. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın İpsala’da katıldığı adaylık açıklaması ve Nur Babacan’ın İlçe Başkanı olması ise İpsala’da DP’nin hareketlendiğini gösteriyor. Yine Hüseyin Kazel gibi deneyimli isimlerin de sahaya inmesiyle beraber merkez sağın doğal lideri konumundaki DP’de heyecan ve hareketlilik göze çarpıyor.
AV. AYBİKE ŞİMŞEK’İN ADAYLIĞI SES GETİRDİ
Yurt genelinde yerel seçimlere Cumhur İttifakı kapsamında gireceği söylenen AK Parti ve MHP’de ise Av. Aybike Şimşek’in açıklanan adaylığı ezberleri bozmuş görünüyor. Tüm kara propagandalara, sistematik yıpratma kampanyalarına rağmen MHP’de aday adaylığından adaylık çıtasına yükselen Şimşek’in de parti tabanında büyük bir heyecan yarattığı siyasi kulislerde konuşuluyor. Genç yaşında, hukukçu kimliğinin yanı sıra babasından aldığı bayrağı daha ileriye taşıma gayretinde olan Şimşek’in en büyük destekçisi ise ailesi. Annesi Hatice Şimşek ve ağabeyi Dr. Aybars Şimşek’in deyim yerindeyse üzerine titrediği Aybike Şimşek’in ittifakın adayı olduğu takdirde ise çok ses getireceği konuşuluyor. Bu saatten sonra Şimşek, ittifak adayı olarak girmese bile sadece İpsala’da değil bölgede de ismi en çok konuşulan adayların başında geliyor.
SİYASETİN DENEYİMLİ İSMİ BAŞKAN TETİK, ÖNSEÇİMDEN GÜVENOYU İLE ÇIKTI
Şimşek’in ardından İpsala’nın bir diğer belediye başkan adayı olarak, CHP’nin adayı Cenan Tetik’in ismi göze çarpıyor. Parti içi demokrasi ile önseçime katılan üyelerinin yüzde 61 oy oranında desteğini alan Tetik’in en büyük güvencesi ise örgütü ve ailesi. Tetik’i hiçbir yalnız bırakmayan büyük ailesi, gerek önseçim günü gerekse sokakta Cenan Tetik’in en büyük güvencelerinden biri olarak göze çarpıyor. Yine 23 Ağustos tarihinde İlçe Başkanı seçilen Mıstık Ak ve ilçe yönetiminin, Eylül ayından itibaren gösterdiği örgütlenme faaliyetleri, her Perşembe akşamı düzenlenen geniş katılımlı toplantılar da örgütlü mücadeleye inanan Başkan Tetik’in seçim sürecinde yükünü hafifleteceğe benziyor.
AK PARTİ’DE BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR
Başkan Tetik’in adaylığının belli olmasından sonra gözler Adalet ve Kalkınma Partisi’ne çevrilmiş durumda. Ak Parti’de hali hazırda 4 ismin aday adaylığı süreci devam ediyor. Kurt siyasetçi Emin Başaran, yine 2014-2019 döneminde belediye başkanlığı yapan Mehmet Kerman, önceki dönem İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş ve eğitimci, sivil toplum gönüllüsü Ali Koşan’ın bekleyişleri ise devam ediyor. Ak Parti’de yaşanacak en önemli kırılmalardan biri ise bu dönem İpsala’nın Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye bırakılması olarak görülüyor. Bilindiği üzere 2019 yılında da Millet İttifakı kapsamında İpsala, İYİ Parti’ye bırakılmış, MHP ve Ak Parti ise İpsala’da seçimlere ayrı ayrı girmişti. Ve o dönem seçime tek başına girme kararı alan Mehmet Kerman, seçimleri 80 oy farkla kaybetmişti.



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER