Kahve aşkı ve Keşan aşkı; işte size ‘KAHVE KEŞAN’

Gazete Saros olarak, Keşan’ımıza ve bölgemize değer katan işletmeleri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu sayımızda, Keşan’da ‘Kahve’ deyince ilk akla gelen mekanlardan biri olan ve seçkin müşteri portföyü ile misafirlerine nezih bir ortam sunan Kahve Keşan ailesinin misafiri olduk.

Kahve aşkı ve Keşan aşkı; işte size ‘KAHVE KEŞAN’

Londra'da finans eğitimi alan Cevan Atik’in Erikli’ye olan sevgisi ve kahveye olan tutkusu, Atik ailesinin 30 yıllık işletmecilik tecrübesiyle birleşince, Kahve Keşan’ın başarı hikayesi böylece başlamış.
Kahve kalitesi ve lezzet konusunda iddiasını her daim koruyan işletme, 2014'te faaliyete geçerek, 7 yıldır Keşan’a ve bölge halkımıza hizmet vermekte.
Bu çerçevede işletmeci Cevan Atik’in babası Şeref Atik ile bir röportaj gerçekleştirdik.
KEŞAN’DA İLKLERİ YAŞAYAN VE YAŞATAN AİLE
Yurtdışında eğitmenlik ve aynı zamanda 30 yıllık işletmecilik geçmişi olan Şeref Atik, çocukluk özlemleri, çocuklarının memleketlerine olan sevgileri ve aradıkları kahve lezzetini Keşan'da bulamamaları üzerine 2014 yılında Kahve Keşan'ı açtıklarını söyledi.
Annesinin 80 sene önce İstanbul'a giden ilk Keşanlı gelin olduğunu belirten Atik, çocukken akraba ziyaretleri sebebiyle Keşan’a gerçekleştirdikleri seyahatlerde gidegele Keşan’ı sevdiklerini anlatarak “İlk bisiklete binmesini burada öğrendim, o zamanlar bisiklet kiralar, tur atardık. Panayırlar olur motosikletler dolaşırdı, çocukluk hatıraları özlemi bizi buraya getirdi” dedi.
Uzun yıllar yurtdışındaydınız, oradaki iş hayatı ve disiplini hakkında neler söyleyebilirsiniz?
“Basit bir örnek vereyim orada elemanlarına iş kıyafetlerini giydirebiliyorsun, burada giymiyorlar” diye latife eden Atik “İşin içinde ne kadar olursan, o işin değerini, kendi kimliğin ve yaptığın ürünle ortaya koyarsın. Ben çalışanlarıma her zaman hepiniz güzel insanlarsınız, hepiniz değerli insanlarsınız ama kapıdan bir müşteri girdiği zaman, üzerinizde bu işletmeye ait bir iş kıyafetiniz mutlaka olmalı derim” diye sözlerine devam ederken, bunun bir iş terbiyesi olduğuna dikkat çekti.
Keşan’a döndüğünüz için mutlu musunuz? Sonuçta bir yatırım gerçekleştirdiniz, istihdam sağladınız?
Amacının yurtdışında gördüğü bilgiyi, eğitimi ve tecrübeleri aktarmak olduğunu söyleyen Atik, “Çiftliğimdeki hayvanlarıma düzgün bakıyorum, mavi yumurta üretiyoruz, Kafemizde kullandığımız yumurtalar çiftlikten geliyor. Avustralya'da ve İngiltere’deki bilgilerimi Türkiye'de nerelerde gösterebilirim bunun için uğraşıyorum” dedi.
İsminizde kahve vurgusu var, kahve konusunda iddialı mısınız?
“30 yıldır yurtdışında bu işi yaptığımız için kafe kelimesi bizi yordu. Kafe bizim için bir şey ifade etmedi. Bir kahvenin 40 yıl hatırı var hikayesi ve bunun kendi toprağımız dediğimiz Keşan’da oluşması için bu ismi kullandık.”
Sözlerine mekân iç tasarımının yurtdışındaki kafelere olan benzerliğine dikkat çekerek devam eden Atik, “Hikayemizi başta anlayamıyorlardı, hala anlayamayanlar var bazen mobilyacı mı diye soruyorlar, bu tür şeyleri yaşıyoruz ama kapıdan bir kere giren vazgeçemiyor” ifadelerini kullandı.

“Kafe kültüründe yüksek sesle konuşulmaz, müzik en az noktada çalınır, gazeteni kitabını okursun. Müşteri portföyünde buna özen gösteriyoruz.” diye belirtirken bunu deneyimlemesi gereken daha çok insan olması gerektiğini dile getirdi.

Pandemi döneminde işletmeniz nasıl etkilendi, ayakta kalmayı nasıl başardınız?

“Kira vermediğimiz için ayakta kalmayı başardık, belirli fedakarlıklar da yapılarak bugüne geldik ama elektrik faturasından çok şikayetçiyim. Kapatın dediler kapattık, açın dediler açtık. Bu süreçte faturalar kesilmeye devam etti” diyerek, esnafın mağduriyetine değinen Atik, sözlerine “sorumlumuz Neşe hanımın emeği büyük, biz yurtdışındayken Kahve Keşan'la o ilgilendi, başımızın üzerinde yeri var” diyerek minneti ifade etti.
“KATKI MADDESİ VE TRANS YAĞLAR KULLANMIYORUZ”
Son olarak, Kahve Keşan sorumlusu Neşe Akıncı’ya kulak verdik “Ürünlerimizde katkı maddesi ve trans yağlar kullanmıyoruz, doğal çiftlik ürünleriyle hazırlıyoruz, şeker oranını olabildiğince düşük tutuyoruz, Kahve dışında pastalarımızla da iddialıyız. Pasta denilince benim aklıma asla şeker hamuru gelmez, sizin mutfağınıza girmeyen hiçbir şey, bizim mutfağımıza da girmiyor. İşin mutfak kısmı çok zevkli emeğimiz büyük” diyerek bizimle düşüncelerini paylaştı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasemin Demirok
Yasemin Demirok - 3 yıl Önce

Bende Keşanlı biri olarak söyleyebilirimki pastaları bir harika,mekan çok güzel.istanbulda ikamet ediyorum ama kesan a geldiğimde muhakkak uğruyorum tavsiye ederim.

Baki Karataş
Baki Karataş - 3 yıl Önce

Yillar oldu fakat orada içtiğim kahvenin tadı bir harika bazen bana kilometrelerce uzak olmasına rağmen sadece bir kahve içimi gitmeyi çok istemişimdir.