Keşan’da vaka sayısı, ilk kez açıklandı

Keşan'da vaka sayısı ilk kez resmi bir ağızdan açıklandı..

Keşan’da vaka sayısı, ilk kez açıklandı

Türkiye’de 86 bin 306 kişiye bulaşan ve şimdiye kadar 2 bin 17 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs (Covid-19) vakalarına ilişkin güncel verileri Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu açıkladı.
Keşan FM’de yayınlanan Buket Birsen Çayır’ın sunduğu ‘Yerel Gündem’ programına canlı telefon bağlantısı ile katılan Mustafa Helvacıoğlu, Keşan’daki korona virüs vakalarına ilişkin son durumu; bu bundan sonra atılacak olan adımları anlattı.

“35-40 arası yatan hastamız var, pozitif sayısı 10’u geçmez”
Keşan’daki vakalara ilişkin olarak bilgi verme yetkisinin Sağlık Bakanlığı’nda olduğunu belirten Helvacıoğlu şu sözleri dile getirdi, “Siz de görüyorsunuz her akşam raporlar açıklanıyor bakanlık tarafından. Bizler yetkili olarak hastalar ile ile ilgili bilgimiz var, vatandaşlarımız tedbir alsın diye her mahallede olduğunu söylüyoruz, ben ancak yuvarlak cevap verebilirim. 35-40 arası yatan hastamız var, bunların hepsi pozitif değil; şüpheli olarak geliyorlar, test süreleri var ve test sonuçlarını beklerken şüpheli statüsünde oluyorlar. Ama çok şükür ki 10’u geçmeyen pozitif hasta sayımız var. Dünden itibaren de bu sayı 10’un da altına indi. Bu zamana kadar da 15’e yakın kişi iyileşti.
Ölüm sayısı konusunda ise 2 deniliyor ama biri şüpheli. Yine de kesinlikle bu sayı 3 değil. Yoğun bakımda korona virüsten dolayı yatan hastamız yok, yalnızca kronik hastalıkları dolayısıyla yatan hastamız var. Keşan’da iyi gidiyorsak da tedbir almamız lazım. 7-8 de ev karantinamız var. O binaları dezenfekte ediyoruz.”

Kaynak: Keşan Online

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER