Tabip Odası: “Sadece Edirne KYK’DA 267 koronalı var”

Tabip Odası: “Sadece Edirne KYK’DA 267 koronalı var”

Koronavirüsün Türkiye’de tespit edildiği 11 Mart’tan bu yana Edirne’de toplam 111 sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını belirten Altuğ, şu anda Edirne’de Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde kalan 267 Kovid-19’lu hasta bulunduğu kaydetti.

Şu anki seyrinde Kovid-19 temaslı sayısının on binlere ulaşmasının öngörüldüğünü dile getiren Altuğ, “Buna ne yurt yeter ne de başka koşullar. Son iki hafta içinde Kovid-19 testi pozitif çıkan gebe ve çocuk sayısında Edirne’de ciddi bir artış var. Uzunköprü ve Keşan’da günlük vaka sayısı 10’un atına düşmüyor” dedi.

Yapılan test sayılarının da düşük olduğuna işaret eden Prof. Dr. Altuğ, “Hala test sayıları çok düşük gidiyor. Test sayısının arttırılması, özellikle temaslılara mutlaka test yapılması gerekiyor. Eğer salgın bu şekilde giderse çok değil muhtemelen Kasım sonunda sağlık kurumları kilitlenir. Bir sağlık çalışanının hasta olması, onunla temasta olanın en az bir hafta süreyle karantinada kalması gerekiyor. Bu süreç daha sağlıklı yürütülebilir. Sağlık kurumlarının kilitlenmesinin önüne geçilmeli, aksi halde içinden çıkılmaz bir süreç bizi bekliyor.” dedi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Altuğ, Edirne’de hastanelerde acil ameliyatların durdurulduğunu da şu sözlerle ifade etti:

“Devlet hastanesi ve TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde acil olmayan ameliyatlar durduruldu. Şu anda tıp fakültesinde hizmete girmeyen 20 yataklı yoğun bakım ünitesi var. Hizmete girmemesinin temel sebebi personel yetersizliği. Her türlü teçhizat olmasına rağmen bunun kullanılamıyor olması çok büyük bir kayıptır”

Kaynak: Keşan Online

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2020, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER