Mehmet Özcan, 4. Dönem için kolları sıvadı

Mehmet Özcan, 4. Dönem için kolları sıvadı

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Keşan Belediye Başkanı Adayı olan Op. Dr. Mehmet Özcan, mazbatasını aldıktan sonra Keşan Belediyesi’ne giderek, 5 yıl önce Mustafa Helvacıoğlu’na devrettiği görevi yeniden geri alarak görevine başladı.
Devir teslim töreni saat 13.30 sıralarında Keşan Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
İlçe Seçim Kurulu’nda Keşan Belediye Başkanlığı mazbatasını alan Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan ile beraberindeki; CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral, Edirne Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclisi üyeleri, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi girişinde, belediye personeli tarafından meşale ve çiçeklerle karşılandı.
Helvacıoğlu: “Rozeti benim yakama takmıştı ben de kendisine takdim ediyorum”
Kendisini karşılayan belediye personeli ve vatandaşları selamlayan Özcan, devir teslim için Keşan Belediye Başkanlığı makamına geçti. Mehmet Özcan ile beraberindekiler, Helvacıoğlu ile meclis üyeleri tarafından çiçekle karşılandı. Makam odasında düzenlenen programda Özcan, Helvacıoğlu’na Keşan’a yaptığı hizmetlerden dolayı hatıra tabağı hediye etti. Programda konuşan Mustafa Helvacıoğlu, 2019-2024 yılları arasında Keşan Belediye Başkanlığı görevini yürütme nasibi olduğunu belirterek, “Bugün görevi Mehmet Başkanıma teslim ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Özcan, Helvacıoğlu’nu uğurladı.
Özcan, personel ve halka seslendi
Daha sonra, kendisini bekleyen personele ve vatandaşlara seslenmek için Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde kurulan sahneye çıkan Mehmet Özcan, herkesi selamlayarak şunları söyledi; “İnsanlar fırsatları iyi kullanmalı. Kendi elimle terk ettiğim, sizin elinizle geri aldım. Mustafa kardeşime yaptığı işlerden dolayı teşekkür ederim. Şimdi biz çok daha büyük işler yapacağız. Bu seçim Keşan’da sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin galibiyeti ile bitmedi. Türkiye genelinde aldığımız birinci parti unvanı bize çok anlamlı geliyor. Çünkü bu iktidar milletin fiyat artışlarıyla, zamlar ile ne kadar ezildiğinin hiç farkında değildi. yukarıdan bakıp halkı hiçbir şey bilmeyen canlılar gözüyle görmeye başladılar ama Allah büyük, taş önlerine geliverdi. Hem de kocaman bir Cumhuriyet Halk Partisi kayası… Bundan sonra hem belediye olarak işlerimizi düzgün yapacağız hem de vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye 22 yıldır, hele son 8 yıldır çok şeyler kaybetti. Bunların tekrar geri gelmesi için halkına güvenen, insanından korkmayan iktidarlar lazım. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Yaptığımız her şeyin hesabını vereceğiz. Yalanla dolanla 15 yıl işimiz olmadı bundan sonra da olmayacağına emin olun. Biz kazandık, daha iyisini ve daha güzelini yapacağız. Demokrasimiz daha güzel olacak. Şimdi hemen işe başlamamız lazım. Daha gelmeden elektriklerimiz kesilmeye başladı. Gerçek bu. Ne alacağımızı bilmiyoruz. Şimdi sizlerden müsaade istiyorum ve meclis üyelerimiz ile birlikte yapacak işlerimize ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyerek başlayalım.” Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, buradaki konuşmasının ardından, Başkanlık Makamı’nda tebrikleri kabul ederek görevine de resmen başlamış oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER