Temiz Keşan’dan Helvacıoğlu’na yanıt gecikmedi

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun “yalnız bırakılıyoruz” açıklamasına ilk yanıt Temiz Keşan Derneği’nden geldi..

Temiz Keşan’dan Helvacıoğlu’na yanıt gecikmedi

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun “yalnız bırakılıyoruz” açıklamasına ilk yanıt Temiz Keşan Derneği’nden geldi.
Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ekin Öztürk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Saygıdeğer vatandaşlarımız, ülkemizin ve dünyamızın yaşamakta olduğu bu zorlu süreç devam ederken 8 Nisan Çarşamba günü Belediye Başkanımız Sayın Mustafa HELVACIOĞLU’nun yapmış olduğu basın açıklamasında, “ Temiz Keşan Derneği nerede? Neredeler?” Eleştirilerine cevaben halkımızı bilgilendirmek ve kendimizi doğru ifade edebilmek adına tarafımızca bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.


Temiz Keşan Derneği olarak bizler, Türkiye’de görülen ilk Coronavirüs vakasının hemen akabinde Başkanımız Sayın Mustafa HELVACIOĞLU ile görüşmek adına randevu talep ettik. Gerek başkanımızın gerekse bizlerin yoğunluğundan ötürü yaklaşık 1,5 ay görüşme talebimiz karşılık bulmamıştır. Bizler de bu süreçte salgını en az tahribatla atlatabilmek ve milletimize yardımcı olabilmek adına yapabileceğimiz projeler ve destekler için hızlıca bir eylem planı oluşturduk. Denetim Kurulu Başkanımız ve aynı zamanda Derneğimizin Çevre Mühendisi Sayın Serbay AKSU hem çalıştığı kurumu hem de derneğimizi temsilen Kaymakamlığımızın kurmuş olduğu Vefa ekibinde yer alarak sahada aktif bir biçimde çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca almayı planladığımız önlemlerden biri olarak; öncelikle Yöneticiler olarak bizler ve Üyelerimizin öncülüğünde Keşan halkının da katılımı ile ayni ve maddi bir bağış kampanyası başlatmayı hedeflemiştik. Lakin ülkemizde yapılan bağış kampanyalarının önünün kesilmeye başlanmasıyla, maalesef bu yöntemi şimdilik beklemeye almış durumdayız.
Yine Belediye Başkanımız Sayın Mustafa HELVACIOĞLU’nun açıklamasının hemen akabinde projelerimizi paylaşmak ve yardımcı olabilmek adına hızlıca bir toplantı planlayarak halkımız için neler yapabileceğimiz konusunda görüşme sağladık. Kaymakamlığımızın, Belediyemizin ve Derneğimizin de işbirliği ile yaşanan bu sürecin en az hasarla son bulması temennisiyle, Temiz Keşan Derneği olarak tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının sorunsuz karşılanması adına ekiplerimizle birlikte sahada olacağımızı kıymetli vatandaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşmak isteriz.
Son olarak söylemek isterim ki; Saros Sahillerinin MUÇEV’e kiralanması adına Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na vermiş olduğumuz bilgi edinme dilekçemize yasal sürede cevap verilmemiştir. Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Derneğimizin Avukatları, bir üst mahkemeye vereceğimiz dilekçe ile ilgili olarak hazırlıklarını bitirmek üzeredirler. Halkımızın canı pahasına uğraştığı bu pandemi sürecinde MUÇEV konusunu dile getirmiyor olsak da, Temiz Keşan Derneği olarak bizler, sürecin yakın ve sıkı takipçisi olarak davamızı sürdürmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği, "Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiç bir zaman umudumu yitirmedim." nasihatinin ışında Kıymetli Keşan Halkının gönlü ferah, yüreği aydınlık olsun…”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER