Uzunköprü’de vakalar artıyor, yeni kısıtlamalar başlıyor

Uzunköprü’de vakalar artıyor, yeni kısıtlamalar başlıyor

Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yeni kararlar aldı!

*Pozitif vaka çıkan Köylerde Lokantalarda kapatıldı

*Eğlence Yerlerinin Geçici olarak faaliyetleri durduruldu

Son günlerde ilçemizde de artan korona virüs salgınına karşı bakanlıklar tarafından alınan ek tedbir kararlarının Valiliklere ve Kaymakamlıklara gönderilmesi üzerine, Uzunköprü Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha (Sağlık Koruma) Kurulu Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Başkanlığında toplanarak bazı yeni kararlar aldı.

Son olarak köylerimizde çıkan Pozitif vakaların ardından Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile İbadethane, Kahvehane, Köy Odası gibi toplu yaşam alanlarının kapatılmasının ardından şimdide köylerimizde tedbirler kapsamında İçkili veya İçkisiz bakılmaksızın Lokantaların kapatıldığı öğrenildi.

Pandemi olarak nitelendirilen korona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha (sağlık koruma) Kurulunda yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan kararlar, ilgili kurum, kuruluşlara ve kamuoyuna duyuruldu.

“SAAT 00.00’DAN SONRA TÜM İŞLETMELER KAPATILACAK”

Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yeni aldığı kararlarda işletmelerin ruhsatında belirtilen çalışma saatine bakılmaksızın saat 24.00’dan sonra kapanmasına karar verdi.

Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Başkanlığında toplanan Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, almış olduğu yeni kararlar şu şekilde oluşuyor; “Uzunköprü ilçe merkezi, beldeler ve köylerde bulunan (içkili) lokanta ruhsatına haiz gıda toplu tüketim yerlerinde COVİD-19 tedbirleri kapsamında günlük rutin temizlik ve havalandırma işlemlerinin yapılabilmesi, ortak kullanım alanları ile malzemelerin dezenfeksiyonunun sağlanabilmesi için ruhsatında belirtilen çalışma saatine bakılmaksızın saat 24.00’dan sonra işletmede müşterilere hizmet sunum faaliyetinin sonlandırılmasına/kapanmasına, Yapılacak denetimlerde alınan kararlara aykırılığın tespiti halinde;

i. Birinci ihlalde uyarı,

ii. İkinci ihlalde Umumi Hıfzıssıhha kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası,

iii. Üçüncü ihlalde bir gün süre ile,

iv. Dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezalarının uygulanmasına,

v. Beşinci ihlalde işyeri çalışma ruhsatının iptali için yetkili idareye (Belediye/İl Özel idaresi) bildirilmesine. Mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir. Uzunköprü ilçemiz köylerinde COVID-19 PCR testi pozitif vaka tespit edildiği tarihten itibaren 14 gün süre ile içkili-içkisiz lokanta ruhsatına haiz gıda toplu tüketim yerlerinde COVID-19 tedbirleri kapsamında masa oturma düzeninde hizmet sunum faaliyeti sonlandırılacak, paket servis ile hizmet sunumuna devam edilecektir. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere; i. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası, ii. Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince, idari para cezası uygulanmasına, iii. Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine, Mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

EĞLENCE YERLERİ GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI”

Yine Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Başkanlığında İlçemizde bulunan Bar, Birahane, Gece Kulübü, Gazino, Pavyon, Diskotek, Taverna gibi işletmelerin geçici faaliyetlerini durdurdu.

Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Başkanlığında toplanan Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, almış olduğu yeni kararlar şu şekilde oluşuyor; “Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi (dünyada birden fazla ülkede veya kıtada çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalık) olarak tanımlanan “COVID-19” Koronavirüs hastalığının bulaş yollarının engellenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla ilçemizde alınabilecek tedbirlerin görüşülmesi. Bar, Birahane, Gece Kulübü, Gazino, Pavyon, Diskotek, Taverna gibi umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin faaliyetleri geçici süre durdurulmuştur. Ancak son zamanlarda bu işletmelerin faaliyet gösterdikleri yönünde duyumlar alınmaktadır. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarındaki faaliyet konusu hali hazırda kapalı olması gereken yukarıda sayılan bu işletmelerle ilgili olarak; 1. Faaliyeti İçkili Lokanta, Kafe vb. olup da hali hazırda Bar, Birahane, Gece Kulübü, Gazino, Pavyon, Diskotek, Taverna gibi faaliyet gösteren işletmelerin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarındaki faaliyet konularına bakılmaksızın ivedilikli kapatılmasına, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere; i. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası, ii. Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince, idari para cezası uygulanmasına, iii. Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine, Mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER