Beyendik’in asırlık sorunu çözülüyor

Beyendik’in asırlık sorunu çözülüyor

Beyendik Beldesi’nde içme suyu ihtiyacını 100 yıl kadar karşılaması beklenen projenin temeli atıldı.
Saat 11.00 sıralarında belde girişindeki şantiye alanında yapılan temel atma törenine, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkanı Orhan Çakırlar, çevre belediyelerin başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, Edirne İl Genel Meclisi üyeleri, bazı STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Temel atma törenin açılış konuşmasına “Suyun hayat olduğunu, insan vücudunun yüzde sekseninin sudan ibaret olduğunu hepimiz biliyoruz” diyerek başlayan Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, şu ifadeleri kullandı: “İçme suyu sorunu, beldemizin uzun yıllara dayanan bir sorunu. Temiz bir içme suyu halkımızın hayaliydi. Temiz içilebilir bir suyu hayal etmekle; ne kullandığımız kirli suyu nede susuzluğumuzu gideremezdik. Hayal ettik ama hayallerimizin peşinden giderken bizler gerçekleri yok sayamazdık ve aynı zamanda da gerçeğin peşinde olduk. Yıllardır temiz su diye barajımızdan göletimizden su ihtiyacımızı zehirlenerek gidermek zorunda kaldık.

“Artık çeşmelerden çamur akmayacak”

“Beyendik’te hiçbir evde çeşmelerimizden, musluklarımızdan çamur akmayacak ve en önemli temel ihtiyacımız olan su sorununu kökünden ortadan kaldırıyoruz.
Bugün itibari ile isale hattı çalışmalarımızı başlatarak içme suyu isale hattımız ve şehir merkezindeki boruların yenilenmesi ile su hizmete girdiğinde beldemizin 100 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacağız. İçme suyu ihale bedeli 7 milyon 64 bin 92 bin TL’dir, bunun yüzde ellisi su kap desteği ile bize maliyeti 3 milyon 532 bin 471 TL olacaktır”

“Beyendik halkı, suyu çok bekledi”

Örnek’in ardından bu kez sözü, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu aldı. “Beğendik halkı bunu çok bekledi” diyerek sözlerine başlayan Gaytancıoğlı, “Çok uzun yıllardır sağlıklı temiz içme suyunu çok beklediler. Kimlerin emeği varsa hepsine saygı duyuyorum ve teşekkür ediyorum. Kuraklığın yaşandığı bu günlerde daha da bir anlamlı oluyor suya kavuşmak; çünkü hem insanların sağlıklı su içmesi hem de toprakların temiz su ile buluşması günümüzde ciddi salgınların olduğu bu dönemde ve üretimin ne kadar önemli olduğu bu dönemde çok önemli. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum hayırlı olsun uğurlu olsun bir an önce de tamamlansın, halkımız sağlıklı suya kavuşsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilip, dualar ile kurban kesilirken, protokol üyeleri hep birlikte, içme suyu borusunu hat kanalına indirdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fikret Şen
Fikret Şen - 4 yıl Önce

Hayırlı olsun.

SIRADAKİ HABER