Bir sert açıklama da Helvacıoğlu’ndan geldi..

Keşan'da siyaset geriliyor..

Bir sert açıklama da Helvacıoğlu’ndan geldi..

Keşan Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen “Kütüphane ve Kültür Sanat Merkezi iç Mekan Düzenleme İşi” imza töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, CHP Keşan İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında, CHP İlçe Başkanı Recep Pekcan‘ın kendisini hedef alan sözlerine işaret ederek; “CHP’nin İlçe Başkanı derhal istifa etmelidir.” dedi.

“Benim, onun saygısına ihtiyacım yok, eksik olsun”

Pekcan‘ın, “Başkanın Erikli toplantısındaki tavırları ve CHP’yi suçlar nitelikteki sözleri nedeniyle artık kendisine saygım kalmadı” ifadelerini hatırlatan Helvacıoğlu, şunları söyledi:
“Keşan Belediyesi ciddi yatırımlara imza atmaya devam edecek. Keşan gençliğini unutmuş. Hani nasıl “Yönetemiyor” diyorlar ya, biz eskisi gibi yönetmiyoruz Keşan’ı.. Halkımızın istediği gibi yöneteceğiz. Onların canlarının istediği gibi yönetmiyoruz. Biz gençlere göre yönetiyoruz.
24 Ağustos 2020 Pazartesi günü kendilerine cevap vereceğim. Sayın CHP İlçe Başkanı’nın bize “Ulan” siyaseti ile cevap vermesine karşılık, “Keşan nasıl yönetilmiş? Nasıl yönetiliyor?” anlatacağım. CHP İlçe Başkanı’nın iki tane lüzumsuz lafı üzerine şu projeye gölge düşürmeyelim. Ülkenin gündemi bugün Cumhurbaşkanımızın müjdesi, bizim gündemimiz de bu.
Alnımız ak inşallah. 31 Mart’ta Keşan halkı demokrasiye saygı duydu. Şahsıma saygı duymuyormuş. Benim, onun saygısına ihtiyacım yok, eksik olsun. Keşan gençlerini, yaşlısını, hemşehrisini, halkını unutmuş. O yüzden biz işimize bakıyoruz. “Masada belediyecilik yapmayacağız. Halkın yanında olacağız, halkla beraber yöneteceğiz. Eskisi gibi olmayacak her şey.” dedik. Ve onu da devam ettiriyoruz. Milletimiz arkamızda, vatandaşımız yanımızda. Yolumuza devam ediyoruz. Kimse bizim heyecanımızın da vizyonumuzun da önüne geçemez. Pazartesi günü vatandaşlarımızı ekranları başına davet ediyoruz. Cevabını vereceğiz.”

“Yazık, o başkan onlara yakışmıyor. Derhal istifa etmeli”
Recep Pekcan
‘ın canlı yayınlanan basın toplantısı sırasında kullandığı “Ulan” ifadesinin bir ilçe başkanına yakışmadığının altını çizen Helvacıoğlu, “Öyle üç beş kişiye pabuç bırakacak halimiz yok. Laf olsun diye söylenen cümlelerle moralimiz bozulmaz. Çok ayıp. Pekcan‘ın cümlelerini inceleyin. “Ulan” lafları ile ilçe başkanlığı yapılmaz. CHP’lilerden özür dilemeli. Yakışmıyor CHP İlçe Başkanı’na. Böyle laflarla CHP yönetilmez. Ben özür diliyorum CHP’li üyelerden. Yazık, o başkan onlara yakışmıyor. Derhal istifa etmeli. Laf olsun diye konuşmalarla bu iş olmaz. Gerçekten siyaset yapılacaksa, o başkana siyaseti öğretiriz. Ya da bir daha ki döneme karşıma çıkacak, siyaseti birlikte yapacağız. Herkes aynada boyunun ölçüsünü görecek. Ben de dahil. Evvelallah. Öyle masa başında oturarak, konuşarak olmaz.” dedi.

Kaynak: Keşan Online

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER