Özlem Becan kimdir ?

Uzunköprü Belediyesi Başkanı Özlem Becan kimdir ?

Özlem Becan kimdir ?

Uzunköprü Belediyesi Başkanı Özlem Becan; 1981 yılı Uzunköprü doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Uzunköprü’de tamamladıktan sonra sırasıyla Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitirmiş, ardından da Boğaziçi Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi almıştır.
Alanında başarılı, bağımsız bir denetim firmasında kıdemli vergi denetçisi olarak çalışan Özlem Becan, denetçilik görevi sırasına, sektöründe öncü kuruluşların vergi denetimi ve tasdik sürecinde görev almış; banka, aracı kurum ve sigorta şirketlerinin birleşme, bölünme, durum tespiti ve değerleme çalışmaları ile satış işlemlerinde aktif olarak çalışmıştır. Özlem Becan’ın ayrıca sigortacılık sektörü ve emeklilik yatırım fonların ile ilgili yayımlanmış makaleleri de bulunmaktadır.

Birçok önemli STK (Sivil Toplum Kuruluşu)’nda aktif olarak görev alan ve temsil ettiği kurumlarda birçok başarılı çalışmaya imza atarak adından söz ettiren Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları tarafından kurulmuş olan Türk Üniversitesi Kadınlar Derneği’nin, Türkiye genelinde tek ilçe şubesi olan Uzunköprü şubesinin kurucuları arasında yer almış ve ilçede derneğin birçok başarılı çalışma yapmasında da etkin rol üstlenmiştir. Hala Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin yönetim kurulu üyeliği devam etmektedir.

Eğitime destek çalışmaları başta olmak üzere birçok toplumsal içerikli sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Uzunköprü Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Başkan Özlem Becan, evli ve 2 çocuk annesidir.

Kaynak: Uzunköprü Belediyesi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER