SOL Parti, “Rant’ı değil! Kent’i düşünelim!”

SOL Parti, “Rant’ı değil! Kent’i düşünelim!”

SOL Parti Edirne Merkez İlçe Örgütü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “DSİ yanında bulunan İl Özel İdaresi’nin 13.000 m2 alanı, boşaltılıp yerine Otel ve AVM yapılmak istenmekte…

Bunun için Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde plan değişikliği askıya çıkarıldı.
Öncelikle şunu sormak istiyoruz, bu kararı nerede, kiminle aldınız?
Görünen o ki kentin bir değeri olan bu yer birilerine peşkeş çekiliyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.
SOL Siyaset; rantı değil, planlı ve sağlıklı bir kentleşmeyi savunur. Sürdürülebilir bir yaşamı temel alır.
Sağ siyaset, planlı bir kentleşme yerine kent değerlerinden nasıl rant elde edebilirim çabasındadır. Kanal İstanbul bunun en güzel örneklerinden biridir.
Kentin en güzel yerindeki bu alana yapılacak Otel ve AVM, öne sürdükleri trafik tehlikesi için daha büyük bir risk yaratacaktır. O nedenle özel idarenin trafik yoğunluğu yaratıyor gerekçesi abesle iştigaldir.
Hemen yanı başındaki o beton yığını AVM, bir önceki CHP’li Belediye Başkanının bu kente yaptığı utanç anıtı gibi ortada durmaktadır. Araç trafiğine olumsuz katkıları da ortadadır.
Bu kentin yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi’ndedir. Oraya izin verecek olan da, karşısında duracak olan da sizlersiniz. Bu alanın yağmalanmasına sessiz kalmak veya onay vermek kent siyasetindeki yerinizi belirleyecektir.
Ya sağ siyasetin yaptığı gibi rantın peşinde olacaksınız ya da sol siyasetin gerektirdiği gibi kentlilerden yana olacaksınız. Tercih sizin. Göreceğiz.
SOL Parti Edirne Örgütü olarak buradan ilan ediyoruz; size, kent değeri olan bu alanı yağmalatmayacağız. Kentin dinamikleri ile birlikte Edirne için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız.
Öncelikle tüm üye ve dostlarımızı askıda ki bu planlara itiraz etmeye çağırıyoruz.”

Şafak Engincan Çolak
Merkez ilçe Başkanı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER