Canlı hayvan pazarı açıldı

Canlı hayvan pazarı açıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Havsa’da bulunan Trakya’nın en büyük canlı hayvan pazarı pandemi tedbirleri kapsamında hafta sonu hizmete açıldı.
Edirne Ticaret Borsası Başkanı  Özay Öztürk, Trakya’nın en büyük canlı hayvan pazarı ile borsada da pazartesi ve Cuma günleri canlı satışların kesintisiz devam ettiğini belirtti.
Canlı hayvan pazarı ve borsası üreticinin hayvanın en çok değer bulduğu yer olduğuna dikkat çek Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk; “Kurban Bayramı sonrası bilindiği gibi hayvan pazarları kapatıldı. Bizim canlı hayvan borsamız açıktı. Kesim yapmak kaydıyla satışlara devam ettik. Bu hafta itibariyle canlı hayvan pazarımızda açıldı. Kurban döneminde kesim yapılacak hayvan sayısı ciddi anlamda kurban sonrası azalıyor. Oradaki satış faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bölgede artık canlı hayvan borsası üreticinin ürünlerinin değer bulduğu yer olarak, sisteme oturmuş bir yapısı var. Türkiye’de birçok yerde canlı hayvan borsası açılıp da işlevsel hale gelmediği örnekleri görüyoruz. O açıdan burada başarılı bir iş yapılıyor. Üreticilerimiz açısından da üyelerimiz açısından da bir katma değer oluşuyor. Bizim bölgemizde Trakya’nın en büyük pazarı Havsa’da Cumartesi günleri yapılıyor. İzin yazıları çıktı. Cumartesi günü pazar kuruldu. Bizim pazarla bir ilgimiz yok. Satışlarımız Pazartesi ve Cuma günleri aralıksız devam etti. Pandemi döneminde dahi Türkiye’de tüm hayvan satış yerleri kapatıldı. Bizim borsamızda satışlarımız devam etmişti. Biz tüm salonlarımızda, alanlarımızda pandemiyle ilgili bütün tedbirleri alıyoruz. İçeri seyirci alınmıyor. Alınsa dahi çok az sayıda mesafe bırakılarak, havalandırmalara dikkat edilerek, hijyen ve maske kurallarına uyuyoruz. Maske dağıtıyoruz. Her türlü tedbiri alıyoruz” dedi.
Hayvan Hastanesinin bölge hayvancılığı için önem arz ettiğini belirten Öztürk; “Bölgedeki büyük ekonomilerden birisi de hayvancılık. Hayvancılıkla ilgili hayvan hastanesinin olması, orada gerekli analizlerin yapılması hayvanların sağlığı ya da tespiti açısından önemli. Şu anda durumu açıkçası bilmiyorum. Açık mıdır kapalı mıdır bilmiyorum. Bölgede veterinerler var. Veteriner hekimler zaten o hizmeti veriyorlar” şeklinde açıkladı.

Kaynak: Edirne Gazetesi


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER