Enez’de, sendikalı işçilerden protesto

Edirne’nin Enez ilçesi Büyükevren Köyü’nde faaliyet gösteren Minerals Technologies Şirketler Grubuna bağlı Amcol Mineral Madencilik A.Ş. firmasında, Maden-İŞ sendikasının Marmara Bölgesi şubesine bağlı sendikalı olarak çalışan işçilerden işvereni protesto..

Enez’de, sendikalı işçilerden protesto

Maden-İŞ Sendikasının Marmara Bölgesi Şubesine bağlı sendikalı işçilerden ortak açıklama;
“İşverenin sendika yetki tespitine, yasal haklarını kullandıklarını iddia ederek, işverenin sadece süreci uzatmaya yönelik yaptığı asılsız itiraz nedeniyle Maden-İŞ sendikasının Marmara Bölgesi Şubesine bağlı sendikalı firma çalışanları, işvereni protesto etmek amaçlı yemeklere girmeme kararı almışlardır.
Bu protestoyu yaklaşık 2 haftadır uygulamakta olduklarını ve bu protestonun sözleşme süresince devam ettiklerini belirtmişlerdir.
Çalışanların 2012 yılından itibaren sendikalı oldukları ve bugüne dek sendika yetki belgesine işverenin itirazda bulunmadığını, şu anki itirazın yapılmasına anlam veremediklerini dile getirmektedirler.
Sözleşme sürecini uzatmaya yönelik bu hareket, çalışanlar üzerinde şaşkınlık yaratmıştır. Oysa ki çalışanlar, korona pandemisi süresi boyunca çalıştıklarını ve işletmenin 1 gün dahi duraklamadan faaliyetlerine devam etmesini sağlayarak, özveride bulundukları için ödüllendirilmeyi beklerken, işverenin süreci uzatmaya yönelik bu hamlesinin, çalışanlar üzerinde olumsuz etki yarattığını, moral ve motivasyon kaybına uğradıklarını dile getirmişlerdir.
İşverenin bu tutumunu devam ettirmesi ile birlikte ilerleyen süreçte, servis araçlarını kullanmadan yaya olarak yürüyerek eve gidilmesi gibi işvereni protesto etmeyi amaçlayan eylem planlarını hayata geçireceklerini dile getirmişlerdir. Sendikalı işçi olarak, çalışanların talepleri, işverenin bu asılsız ve süreci uzatmaya yönelik itirazlara son verip, bu adımlardan bir an önce vazgeçmelerini istemektedirler. Sorunlarımızı toplu sözleşme ile masada müzakere ederek çözmeye çalışmak en akılcı yöntem olacaktır.”
AMCOL MİNERAL MADENCİLİK A.Ş. SENDİKA TEMSİLCİLİĞİ


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER