Keşanlılar, bu konuda adalet bekliyor

Keşanlılar, bu konuda adalet bekliyor

Keşan’da şehir dışındaki işyeri esnafları, belediye tarafından alınan katı atık vergileri ve toplanma şeklini eleştirdi.
Çeşitli sebeplerle arazilerde meydana gelen vasıf değişiklikleri ardından geçmişe dönük yüksek borç ile karşılaşan mal sahipleri düzen istedi.


Keşan’da, şehir dışında özellikle İstanbul, Edirne, Çanakkale ve İpsala yönü üzerinde bir çok işletme bulunan ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren bazı işletmeler, katı atık için alınan vergilerin hatalı olduğunu dile getirdi.

Şehir dışında faaliyet gösteren bir işletmeci, şirketin açılış tarihini izleyen 2 yıl boyunca belediye tarafından herhangi bir yetkilinin çıkıp çöp almak için gelmediğini; bu süre boyunca da kendi çöpünü kendisi almak zorunda kaldığını belirterek, “Diretmemize rağmen gelen giden olmadı, sonra geldiler ancak bu sefer de bir çöp kutusu dahi getirmediler. Ne zaman sorsam ellerinde olmadığını söylediler, benim çöplerim herhangi konteynere alınmadan müşterilerimin gözü önünde durdu.” derken; başka işletmeciler ise vergi toplamada yetkililer tarafından hatalar yapıldığını ileri sürdü.

Tarladan arsa statüsüne geçirilerek vasfı değiştirilen araziler sebebiyle ortaya çıkan vergilerin hesaplanmasında yanlışlık yapıldığını belirten mal sahipleri bölgede bu şekilde vasıf değişikliği yapılmış olan bazı arazilerin Keşan Belediyesi tarafından tapuya bildiriminin yapılmadığı da belirtiler.

“Bildirim yapılmayan araziler üzerinde kalan yerlerde, geriye dönük katı atık vergi borcu olduğu sürprizi ile karşılaştık. Gelen bildirimler aracılığıyla öğrendik durumu. Normal şartlar altında bir arazi üzerinde kalan yerlerin yalnızca kapalı alanları üzerinden katı atık vergilendirmesi gerekiyordu; ama vasıf değişikliği ile arsa statüsüne geçen yerlerde fiyatlamaların sadece kapalı alanlarından değil, tümünden yapılmış olduğunu gördük” diyen ilgili konulardan mağdur olan yer sahipleri bu gibi konuların yaşanmaması için yetkililerden ilgi istediler.


Kaynak: Keşan Online

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER