Millet İttifakı önerdi, Keşan’da su fiyatlarına indirim geldi

Millet İttifakı önerdi, Keşan’da su fiyatlarına indirim geldi

Keşan Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı 3 Aralık 2020 Perşembe günü gerçekleştirildi.
Toplantıda CHP’li Belediye Meclisi üyeleri; Banu Saygı, Apdi Kıyakoğlu, AK Parti’li Belediye Meclisi üyeleri; Müslim Çekiç, Barbaros Tokgöz, Mitat Bulut, Şafak Uslu, Nuran Uslu mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.
Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Meclisi Üyesi Banu Saygı’nın vefat eden annesi Ayşe Yüksel’e tüm Meclis adına başsağlığı dileklerini ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesajını iletti.
Meclis toplantısında daha sonra gündem maddelerine geçildi.
Toplantıda ilk olarak Belediye tarafından 2021 Yılında Uygulanacak, Vergi, Harç ve Ücret Tarifelerinin görüşülerek karara bağlanması maddesi ele alındı.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu doğrultusunda tarifeler oybirliği ile kabul edildi.
Toplantıda daha sonra, su tarifeleri hakkında verilen önerge görüşülerek karara bağlandı.
Madde hakkında CHP’li Üye Yüksel Alioğlu söz aldı. Alioğlu, komisyonda tarife önergesinin oyçokluğu ile geçtiğini anlattı.
Madde hakkında Başkan Yardımcısı Yakup Balcı da Meclis’e bilgi aktardı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun son dönemde çok yoğun şekilde çalıştığını vurgulayan Balcı, “Su konusunda halkımızın yanındayız. Trakya’da en az suya zammı biz yaptık. Su çok değerli ve hayat. Suyu değerli kullanana indirim sağlamalıyız. 3 aylık suyumuz kaldı. Belediyemiz mağdur olan vatandaşımızın yanında. Yılda 2,5 milyon m3 su kullanıyoruz. Eğer önerge doğrultusunda indirim yapılırsa 2 milyon 750 bin TL belediyeye zarara uğrar.” dedi.
CHP Grup Sözcüsü Feridun Tümer de pandemi nedeniyle tüm vatandaşların zorluklar yaşadığını anlattı ve alınan kararın 1 yıllık olduğunu, Meclis’in bu süreyi pandemi erken sona ererse değiştirebileceğini ifade etti.
İYİ Parti Sözcüsü Zafer Topçu’nun da maddenin olduğu gibi kabul edilmesini önerdi.
Madde hakkında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da şunları söyledi: “Kadıköy Barajımızda 2,5 aylık suyumuz kalmış. %8’lik bir doluluk oranı var. Kumdere kuyuları ise Keşan’ın içme suyu ihtiyacının ancak %40’ına yetiyor. Türkiye’nin belki de en pahalı elektriğini kullanarak suya sahibiz. Bu durum su kaynaklarına ulaşımımızın uzaklığından kaynaklanıyor. Meclis’te 2,5 ay sonra belki de pandemiden çok suyun kıtlığını konuşuyor olacağız. Gruplar arasında 10 m3 ile 15 m3 üzerinden bir anlaşamama durumu oluşmuş. 10 m3 gerçekten insani su tüketim hakkı. Ancak 15 m3’te arabasını yıkayan ve bahçesini sulayanlara da bu indirim sağlanmış olacak. Suyun değerini bilene ve az kullanana indirim sağlamalıyız. Önergedeki indirim şekliyle belediye ciddi zarar edecek. Keşke yeni formüller üretebilinseydi. Belediyenin geliri ile giderini dengelememiz gerekir. Şehir olarak el birliği ile çalışmalıyız.”
Yapılan konuşmaların ardından, Kasım ayında Millet İttifakı (CHP+İYİ PARTİ) Belediye Meclis Üyelerinin verdiği öneri doğrultusunda yapılan komisyon çalışmaları sonucu, su ücretlerinde yüzde 20 indirim yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER