SGK borcu olup, emekli olacaklara müjde

SGK borcu olup, emekli olacaklara müjde

Aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vadeyle sigortalılar, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe, yani 31 Mart'a kadar kredi kullanabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında emekli olabilecek sigortalılara yönelik "kredi iş birliği protokolüne" imza atıldı.

Son dakika haberine göre yüz binlerce kişiyi ilgilendiren emeklilik konusuyla ilgili müjdeli haber geldi.

Üç kamu bankası arasında protokol imzalandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasındaki protokol, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yapıldı.

SGK Başkanı İsmail Yılmaz açıklamasında "Protokolle yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisiyle emeklilik imkanı sunulacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu protokol ile sigortalılar, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe, yani 31 Mart'a kadar aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Necdet. Coşkun.
Necdet. Coşkun. - 3 yıl Önce

Çok. Güzel. Haber.

SIRADAKİ HABER