İpsalalı esnaflar, göçmenlerden çok rahatsız

İpsalalı esnaflar, göçmenlerden çok rahatsız

Haber merkezimize ulaşarak, düzensiz göçmenlerden rahatsızlıklarını dile getiren İpsalalı esnaflar, ilçede yaşanan göçmen krizinin bir an önce aşılmasını beklediklerini söylediler.
Başta Bayrambey Mahallesi, Enez Caddesi’nde işletmesi olan esnaflar adına konuşan Vardaroğulları Pastanesi İşletmecisi Murat Vardar, “öncelikle basın mensubu olarak bizim sesimizi duyurmanızı istiyoruz. Zaten salgından dolayı dünya ve ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ekonomik zorluklarla bu ikiye katlanıyor. Ne yazık ki ilçemizde göçmen sayısı her geçen gün artıyor. Elimizden geldiğince göçmenlere sahip çıkmaya, ekmeğimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Fakat artık iş çığırından çıkmak üzere. Geceleri dükkanımızı kapatıp, evimize dönerken güvenlik korkusu yaşıyoruz. Biri bıçak çekse, bunun hesabını kim verecek ?” diye konuştu.
Vardar’ın ardından ismini vermek istemeyen bir başka esnaf ise şu sözleri eklemeyi ihmal etmedi, “onun dışında bazı esnaf arkadaşlarımızın dükkanlarında hırsızlık olayı yaşandı. Bunlardan birisi Marketim 22, bir diğeri ise duyduğumuz kadarıyla Venüs Büfe. Zaten ekonomik olarak zor günler yaşıyoruz. Bir de bu olaylar üzerine tuz biber ekti. Adliye lojmanlarını mesken tuttuklarını duyuyoruz. Bu göçmenler, nasıl bu kadar elini kolunu sallayıp gezebiliyor. İlçemizde yaşlı nüfusu çok yüksek. Birinin evine girseler bunun vebalini kim ödeyecek ? Bir an önce tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Bu konularda gerçekten çok rahatsızız.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Oktay konya
Oktay konya - 3 yıl Önce

Bayrambey halkı olarak eşim ve oğlum alışverişe gitmeye çekiniyorlar market önleri dolu birde sokaklarda 3 er kişi gurup olarak geziyorlar bunları sayın kaymakamımızın bir çare bulmasını umuyorum saygılar

SIRADAKİ HABER