Mehmet Özcan’ın 30 Milyon TL'lik dev eseri, çürümeye mi terk edildi ?

Mehmet Özcan’ın 30 Milyon TL'lik dev eseri, çürümeye mi terk edildi ?

Önceki dönem Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından İller Bankası’ndan 30 Milyon TL kredi kullanılarak yaptırılan Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin kiracıları, işyerlerinin olduğu alan ve otoparkta yaşanan insan sağlığına zararlı durumlardan dert yandı.
Işık olmamasından dolayı otoparka telefon flaşları ile girdiğini belirten kiracılar, içeride bir tuvalet olmasına rağmen ihtiyaç giderilmesi için site duvarlarının kullanılmasından dolayı şikayette bulunarak, “Ne zaman eksikleri söylesek bahaneler ile karşılaşıyoruz” dedi.

Özellikle halk pazarının kurulduğu günlerde, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksine gelenlerin ve gün içinde çeşitli sebepler burayı ziyaret edenlerin, içeride bulunan umumi tuvaletin açılış-kapanış saatleri sebebiyle kullanılmayıp, yerine sitenin iç mekanlarını ve duvarlarını kullandıklarını belirten site sakinleri geçtiğimiz günlerde girişlere uyarı yazısı astı.

“Tuvalet alt kattadır, kapalı ise karşı tarafta bir tuvalet daha vardır. Burası bir iş hanı, tuvalet kapalı diye sağa sola tuvaletinizi yapamazsınız” ifadeleri kullanılarak yazılan notta; buraya gelenlerden tuvaletlerini iç mekandaki duvarlara yapmamaları istendi.

Fakat bu nota rağmen, söz konusu olay devam edince, işyeri sahipleri site yönetimine seslendi. Pazaryeri kompleksinin kiracıları olarak artık ilgisizlik ve sahip çıkılmamasından şikayetçi olduklarını belirten kiracılar şu ifadeleri kullandı: “Burası sadece 5 yıllık bir yapı, öyle 30 yıllık bir yer değil. Alt katlara indiğinizde göreceksiniz insanlar kiraya verilen tuvaletlerin genellikle kapalı olmasından da kaynaklı sağa sola tuvaletini yapıyor. eksi birinci kat otoparkında sürekli tuvalet yapılan yerden artık eksi ikinci kata pislik akıyor.
Yönetimin ve yöneticinin ofisinin bulunduğu blokta ilk günden beri asansör çalışıyor, temizlik üst düzey, tam bir plaza iken bizler ise idrar kokusu içerisinde müşteri ağırlıyor pasaj içinde kedi köpek manzaraları ile karşılaşan müşterilerin tuhaf bakışlarını görüyoruz.

Aidat ise biz de ödüyoruz kendi üzerimize düşeni yapıyoruz fakat aynı zamanda belediye meclis üyesi olan yöneticimiz yoğunluktan olsa gerek hiç bir sorun ile ilgilenmiyor. Bizler çarşı içinde bu işyerlerini kiralarken dedik ki müşterimiz otoparktan asansöre biner temiz şık bir işyerine çıkar. Gelin görün ki tuvalet kokusu ile karşılıyor köpek saldırısı ile uğurluyoruz.

Otoparkta insanlar araçlarına telefonlarının flaşları ile gidiyor ışıklar da yanmıyor. Belediyemiz çarşıda avukatların bürolarını pandemi sürecinde ilaçladı. Çok güzel ve sosyal bir belediyecilik örneği. Fakat bizler kiracılarıyız hatırlatmak isteriz. Otopark bile 2 ay öncesine kadar herkes ile aynı ücretteydi bizlere. Bizler müşterisi değil paydaşıyız kendilerinin. 5’er bin maaş ile yönetim işi kendilerine yük geliyorsa bizler seçseydik yöneticimizi. Her yer çöp ve pislik içinde. Şu tuvaletlere bir turnike konulamaz mıydı, insanlar geldiğinde kapalı kapı yerine 1 TL atar, içeri girerdi. Ne zaman eksikleri söylesek bahaneler ile karşılaşıyoruz.
Daha önce CHP ilçe başkanı daha önce bu sorunları dile getirdi fakat başkan siyaset yapıyorlar dedi, kulağının üstüne yattı ama bizler esnaf olarak girişlerde esrar kokusu ile idrar kokusu ile müşteri karşılamak istemiyoruz.
Pandemi sürecinde temizlik maske mesafe diyen sayın başkan kendi kompleksiniz temizlikte sınıfta kaldı haberiniz olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER