Salim Altunhan’dan Recep Gürkan’a destek

Salim Altunhan’dan Recep Gürkan’a destek

Edirneli iş insanı Salim Altunhan düzenlediği basın toplantısında, Kırsalın Doğal Pazarında adına yakışmayan şeylerin olduğunu öne sürerek, menfaat vurgusu yaptı. Herkesin yerini bilmesi gerektiğini söyleyen Altunhan, bu olaya tek taraflı bakılmamalı gerektiğini belirtti.

Kırsalın Doğal Pazarı hakkında ağzı olan olmayan konuşuyor. Bütün parti başkanları konuştu ama tek taraflı düşünüyorlar. Seçilmiş Belediye Başkanı dedi ki ‘Pazarlar belediyenin uhdesindedir. Biz açarız, biz kontrol ederiz, biz kapatırız.’ Benim garibime gidiyor. Acaba o pazarda nasıl bir menfaat var ki herkes konuşuyor veya konuşturuluyor.
Bir de farklı bir taraftan bakmak lazım. Hele hele bu pandemi döneminde hastalık almış başını gidiyor. Yeni yeni yasaklar çıkıyor. Yeni yeni yaptırımlar koyuluyor. Bu halde konuşulacak hiçbir şey kalmadı mı? Herkesin ağzında sakız gibi köylü pazarı. Burada seçilmiş bir belediye başkanı var. Senin gücün, kuvvetin varsa seçimi bekle. Seçili belediye başkanı ol. Sen aç. Ticaret Odası büyük oynasın. Gitsin fuarlar açsın. Girişimci kadınlar var. Peynirin girişimciliği mi var?” dedi.


Kırsalın doğal pazarı ile ilgili çok şey bildiğine dikkat çeken Altunhan; “Ben çok şey biliyorum. Benim bildiklerimi Belediye Başkanı Recep Gürkan da biliyor. Reçellerin toptancı marketlerden alındığını biliyor. Yumurtaların dışarıdan geldiğini biliyor. Çıkma 5 Liralık tavukların köy tavuğu diye satıldığını biliyor. Orada peynirlerin çiğ sütten yapıldığını biliyor. Tek taraftan bakılmaz. Orada doğal olmayan ürünler var.
Edirne’de esnaf zaten çok zor durumda. Edirne’de bir sürü kahvaltı salonu var. Onlarla lokma satmasınlar mı? Peynirciler peynir satmasınlar mı? Kira, fatura, vergi veriyorlar. Biraz da bunları düşünmek lazım.


Köylü malını öyle veya böyle satar. Yeter ki üretsin. Eğer ki köylü iyi mal üretirse satar. Zaten şu an köylere gidip alıyorlar. Herkes gidip yumurtasını görüp alıyor. Edirne’deki esnafları düşünmek lazım. Herkes at gözlüklerini takmış, tek taraftan bakıyor. Köylü pazarı açılmalıdır diye konuşuyorlar.

Belediye Başkanı senin emir kulun mu? Aç dedin diye açacak. Diğeri kapa dedi kapayacak. Bırakın Belediye Başkanı’nı. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti maske veremezken Belediye Başkanı herkese maske, kolonya verdi. Bırakın Belediye Başkanı görevini yapsın” dedi.

Kaynak: Edirne Gazetesi



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER