1989 Yılı Keşan Yerel Seçim Sonuçları (Analiz Haber)

1989 Yılı Keşan Yerel Seçim Sonuçları (Analiz Haber)

Değerli Gazete Saros okurları, bundan sonra da, bugüne kadar olduğu gibi araştırma ve inceleme haberlerine, siz değerli okurlarımızdan aldığımız destekle devam edeceğiz.

Bölgemizin yakın siyasi tarihine dair bilgi notlarını sizlerle paylaşacağız.

Bugün de bu çalışmanın ilkine imza atmak istedik.

Ve bu ilk çalışmaya, sadece Keşan’ın değil bölgemizin efsane belediye başkanlarından merhum Mehmet Gemici’nin kazandığı 1989 seçimleriyle başlamak istedik.

1980 Darbesinin ardından demokrasinin kesintiye uğramasıyla birlikte 1984 yerel seçimlerini Anavatan Partisi kazanmış ve sosyal demokratlar, darbenin de etkisiyle bir süre sessizliğe bürünmüştü.

1989 Seçimlerinde ise Keşan’ın siyasi kaderi değişecek ve üç dönemi (1989-1994-1999) kapsayacak Mehmet Gemici dönemi başlayacaktı.

1989 Yılına gelindiğinde ise Anavatan Partisi’nin yıpranma süreci başlamış, sosyal demokratlar için ise 1989 yerel seçimleri adeta bir şans ve kırılma olmuştu.

Günümüz nüfusu 100 bine yaklaşan Keşan’ın nüfusu ise o günlerde henüz 34 bin 518’di.

Toplam seçmen sayısı 20 bin 487, Keşan’da kurulan sandık sayısı ise 66 idi.

İşte böyle bir ortamda gerçekleşen yerel seçimlerde, Keşan’da en yüksek oyu, Sosyal Demokrat Halkçı Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Gemici alarak belediye başkanı seçilmişti.

SHP – 5.788 OY

DYP – 4.914 OY

ANAP – 4.182 OY

DSP – 1.556 OY

REFAH – 208 OY

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bahri BEREBEROGULLARI
Bahri BEREBEROGULLARI - 3 yıl Önce

Kesan Belediye Baskani ve Belediye Meclis üyelerini Yerel Basin olarak hizmet veren ve rahmete eren Gazetecilerin adini yaşatmak amacıyla şehrin uygun cadde veya sokaklarına verileceği haberini takdirle karşılıyorum. Bence Keşan da yerel Basın denince akla Feyzullah AKTAN gelir. Allah saglik ve ömür versin hayatta olan degerli büyüğümüze saygi ve esenlikler diliyorum.Kırklareli Belediye Meclisimize de örnek teşkil etmesini diliyorum.

SIRADAKİ HABER