KOSGEB projesi ile Gıda OSB’ye hazırlanıyor

KOSGEB projesi ile Gıda OSB’ye hazırlanıyor

Bölgemizde bir ilke imza atan Hüseyin Özkaya, KOSGEB’den aldığı destekle şimdiden Keşan’da kurulacak olan Gıda İhtisas OSB’ye hazırlanıyor.
FARKLI SEKTÖRLERDE BİRİKİM SAHİBİ
1986 yılında Keşan’da doğan girişimci Hüseyin Özkaya lise eğitimini Keşan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamasının ardından yaklaşık 12 senedir demir çelik işiyle uğraşmaktadır.
Çeşitli meslek gruplarını deneyimlemiş olan Özkaya; tornacılık, kalıpçılık ve inşaat demirciliği gibi farklı sektörlerde mesleki birikim sahibi biri.
Özkaya, daha önce işçi olarak çalıştığı iş dünyasında, şimdilerde işveren olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
KOSGEB VE KEŞAN TSO DESTEK OLUYOR
Özkaya
, sözü fazla uzatmadan KOSGEB projesini bizlere anlatmaya başlıyor. Özkaya, “Keşan’da bir eksik olarak gördüğüm paslanmaz alüminyum ve çelik işini yapmaya karar verdiğim noktada, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) KOSGEB Temsilcisi Kadircan Tunç bey ile tanıştık. Kendisine yapmak istediklerimi, Keşan’a yakın zamanda gelmesi düşünülen Gıda OSB ile bu meslek dalının hareketleneceğini ön gördüğümü dile getirdim. Sağ olsun Kadircan Bey, bu projede fazlasıyla bana destek oldu. Projemizi Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’na sunduk ve projemiz geçerli bulundu. Sürecin ilerleyen kısmında KOSGEB’den aldığım kuruluş, makine ve personel destekleriyle işimi kurdum. KOSGEB, çalışmak, üretmek isteyen her kişiye desteklerini esirgemiyor. Yeter ki bir projeniz olsun ve ben üretim yapacağım diyebilin.”
GIDA OSB İÇİN HAZIRLIK”
“Bilindiği üzere Keşan’a gelmesi beklenen Gıda OSB, gıda sektöründe birçok markayı Keşan ile tanıştıracak. Gıda sektörü için paslanmaz araç gereçlerin kullanılması altın kural. Hiçbir gıda fabrikasında tahta bir bıçak bile göremezsiniz. Bu işin denetleyici taraflarınca her şeyin paslanmaz alüminyum veya çelikten olması şart. Endüstriyel mutfakta olan her şeyi üretmeye talibiz. Aklınıza gelebilecek her şey yapılabilir. Ben de bunu öngörerek hazırlıklara başladım. Bölgemizde ilerleyen süreçte buna çok ihtiyaç duyulacak. Bu işi tam anlamıyla yapan olmamasından dolayı, bunu bölgemde tamamlayacak adımlar atacağım. Bir an önce yola koyulduk, hem kendimizi tanıtalım hem de erken erken bir portföyümüz oluşsun istedik. Bu işi layığı ile yerine getirmek ilk hedefimiz. Şu an için tek başıma mücadele veriyorum ama ilerleyen süreçte Keşan halkına istihdam sağlayacağıma da inanıyorum.”
Adres: Sanayi Sitesi 26. Blok No:7-Keşan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER