Havsa’da 500 kişi karantinaya alındı

Havsa’da 500 kişi karantinaya alındı

Edirne Havsa yolu üzerinde fabrikada 35 işçi koronavirüse yakalanınca 500 kişi karantinaya alındı.

Havsa’da İplik konfeksiyon fabrikasında koronavirüse yakalanan 35 işçinin ardından fabrikanın konfeksiyon ve iplik bölümünde ve temasta olan 500 yakın kişi 14 günlük karantinaya alınarak üretime ara verildi.
Koronavirüs ise işçilerden bir kısmının Havsa Şerbettar köyünde bir düğüne katılmasının ardından fabrikada çalıştığı sırada hastalanan işçilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması ile birlikte diğer bir çok işçiye test yapılması sonucunda fabrikanın iplik bölümünde 2 işçi de pozitif çıkarken,tekstil bölümünde 30 aşkın işçinin covid-19 testi pozitif çıkması sonucu konfeksiyon bölümünde 330 kişi karantinaya alındı. İplik bölümünde ise kontrollü şekilde üretime devam etiği belirtildi.


DİSK Tekstil Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı Savaş Testici açıklama yaparak,” Havsa’ da kurulu bulunan sendikamızın örgütlü olduğumuz bir fabrikada 2 arkadaşımızda covid 19 tespit edilmiştir. İşyeri iki bölüm olup bir bölümün konfeksiyon bir bölümü iplik bölümüdür. Konfeksiyon bölümünde 330 kişi iplik bölümünde toplam 140 kişi çalışmaktadır. Covid- 19 tespit edilen bölüm konfeksiyon bölümün de işyerinde çalışan bir arkadaşımızın Havsa Şerbettar köyünde düğüne giden arkadaşlarımızda tespit edilmiştir.
Konfeksiyon bölümü 08.09.2020 tarihinden itibaren 14 günlük karantina kapsamında kapatılmıştır. İplik bölümünde sağlık bakanlığı tarafından incelenmiş olup sosyal mesafe ve önlemler alınmış olup çalışmaya devam edecektir.
Konfeksiyon bölümünde şu ana kadar toplam 30 üzerinde covid-19 tespit edilen arkadaşımız var. Covid-19 yakalanan arkadaşlarımız ile irtibat halindeyiz şu ana kadar durumu ciddi arkadaşımız yoktur” dedi.



Kaynak: Edirne Gazetesi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER