O ilçede, vaka sayısı 50’nin üzerine çıktı

O ilçede, vaka sayısı 50’nin üzerine çıktı

Korona virüs, Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de etkisini arttırmaya devam ediyor. İpsala ve Keşan’a bağlı köylerle birlikte, mahallelerde de yükselişe geçen vaka sayıları vatandaşın daha dikkatli olmasına işaret ediyor.
Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı’nın da kovid-19 testinin pozitif olarak çıkmasının ardından, son edinilen ve resmi olmayan bilgilere göre Keşan’da vaka sayısı 50’nin üzerine çıktı.


Öte yandan Keşan ve İpsala’nın bazı köylerinde, vakaların görülmesi üzerine artma ihtimaline karşı sıkı tedbirler hayata geçti.
An itibariyle Akçeşme Siğilli, Türkmen, Sultanköy, İbriktepe ve Hacıköy’de camiler ve kahvehaneler kapatılırken, vaka sayılarındaki artışın önüne geçilmeye çalışıyor.

Yetkililer ise gerek yapılan denetimler ile, gerekse de verdikleri demeçler ile korona virüse karşı tedbirlerin alınmasını dile getirirken; maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor.
Bunun yanında Keşan’da maske kuralına riayet edilmediği için Edirne Valiliği tarafından verilen karar ile maske takmayan vatandaşlara, uyarıda bulunmaksızın 900 lira cezai işlem uygulaması devam ediyor.
Vatandaşlar ise korona virüs sürecinde okulların açılmasını eleştiriyor. Okulların bulaş riskine rağmen açılması ve öğrenciler arasında pozitif test sonucu çıkmasının ardından eğitim kurumlarının kapandığına değinen vatandaşlar; çocuklarını okullara göndermemeye başladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER