Pilot ilimizde vaka artışları durdu mu ?

İSDEM projesinde pilot il olarak seçilen Kırıkkale'de vaka artışı durdu!

Pilot ilimizde vaka artışları durdu mu ?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında pilot il Kırıkkale'de geniş kapsamlı yapılan denetimler sonucunda vaka sayılarındaki yükselişin durdurulduğunu belirten Vali Yunus Sezer, "İnşallah hep beraber sonuçlarını göreceğiz. Şimdiden de görmeye başladık. En azından buradaki vaka sayısındaki tırmanışın önüne geçebildik" dedi.

Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kent genelinde İl Salgın Denetim Merkezi'nde (İSDEM) görevli 200 personel, kafe, iş yerleri, semt pazarları, toplu taşıma araçları ve insanların yoğun olduğu alanlarda denetimlerini sürdürüyor. Maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimlerine katılan Vali Yunus Sezer, vatandaşlara pandemi kurallarına uymalarını isteyerek İSDEM projesiyle vaka artışının durdurulduğunu söyledi.

" VAKA SAYISINDAKİ TIRMANIŞIN ÖNÜNE GEÇİLDİ! "
Kırıkkale'nin özellikle pilot il olmasından dolayı alınan tedbirlerle vatandaşların duyarlılığı ile yüzde 95'in üzerinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulduğunu dile getiren Sezer, "Yine kafelerde diğer alanlarda da düğünlerde düğünler de alınan tedbirlerle bu süreci arkadaşlarımız yoğun bir şekilde emek mesai harcayarak devam ettiriyorlar. İnşallah hep beraber sonuçlarını göreceğiz. Şimdiden de görmeye başladık. En azından buradaki vaka sayısındaki tırmanışın önüne geçebildik. İnşallah bundan sonra da aşağıya doğru bir seyir izleyecektir. Ben bu konuda çaba sarf eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da duyarlılıktan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER