Başkan Gürkan, esnafın sorunlarını dinledi

Başkan Gürkan, esnafın sorunlarını dinledi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu zor şartlar altında kepenk açan, ekonomik olarak yıpranan ama her şeye rağmen ayakta durmaya çalışan Alipaşa ve Bedesten Çarşı'ndaki esnafı ziyaret etti.
Başkan Gürkan ayrıca, içme suyu kalitesinde hiçbir sıkıntı yaşanmadığını ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla 40 yıllık su sorununun çözüleceğini belirterek açıklamalarda bulundu.


Edirne Belediyesi tarafından Süloğlu ve Kayalı barajlarının vanalarının birleştirme çalışmalarının bitmesinin ardından DSİ’le birlikte yapılacak 5 buçuk kilometrelik hat yenilemesinin ardından Edirne’nin 30-40 yıllık su sorunun ortadan kalkacağını açıklayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kayalıda su olduğunda Kayalıdan, Süloğlu’nda su olduğundan Süloğlu’dan alma işimiz sadece 2 vanayı açmakla gerçekleşebilecek”dedi.
Alt yapı çalışmaları kapsamın 6 tane yeni su deposunun yapılacağını açıklayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; İçme suyunda bizim hedefimiz şehrin tüm şebekesinin değişmesi. Yeni su depolarının yapılması. Şehir içi şebeke değişimi devam ediyor. 380 kilometre toplamda, şehirdeki tüm hatların yenileneceği bir çalışma bu. Toplamda 380 kilometre tutacak şu anda üçte biri bitmiş durumda,10 aylık bir sürede 3’te biri bitmiş durumda. Toplam 2 buçuk yılda hepsini bitirmiş olacağız. Bu kapsamda 6 tane yeni su deposu yapılacak. Paşaçayırı içme suyu kuyularından Buçuktepe’nin altındaki ana depoya 5 buçuk kilometre boru döşeme çalışması devam ediyor” dedi.


30-40 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Yenilenecek hat çalışması ile birlikte su sorunun ortadan kalkacağına dikkat çeken Gürkan; “Süloğlu ve Kayalı Barajlarının birleştirme çalışması bitti. Vana odası dediğimiz oradaki vanaları güvenceye alacak çalışma devam ediyor. Süloğlu’ndan 30 yıllık asbest boru ve Kayalıdan gelen 3 yıllık binlik çelik boru hattını bir birine bağladık. Barajların doluluk oranının artması gerekiyor. Mutlaka yağış gerekiyor ama bizim avantajımız şu oldu. Kayalıda su olduğunda Kayalıdan, Süloğlu’nda su olduğundan Süloğlu’ndan alma işimiz sadece 2 vanayı açmakla gerçekleşebilecek. Süloğlu’nun 30 kilometrelik hattını yenilememiz gerekmeyecek. Bu sene DSİ ile birlikte orada sadece 5 buçuk kilometre hat yenilemesi yapacağız. Edirne’nin 30-40 yıllık su sorunu da bu anlamada çözülmüş olacak” şeklinde açıkladı.

İÇME SUYU KALİTEMİZDE HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK

Şehir içi içme su kalitesinde herhangi bir sorun olmadığını vurgulayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Şehir içi içme suyu hat çalışmaları bir buçuk yıl daha sürecek. İçme suyu kalitemizde hiçbir sıkıntımız yok. Sürekli analizlerini yapıyoruz. İl hıfzıssıhha yapıyor. Bizden habersiz yapıyor. İl Sağlık Müdürlüğü yapıyor. Sadece biz bu kadar büyük miktarlı suları klorladığımız için klor kokusundan dolayı vatandaşın suyu kullanmama alışkanlığı var. Çünkü klor mutlaka koku yapıyor. Onunla ilgili bir çalışma yapacağız. Yeni yöntem var. Basit anlamda söylersek tuz kullanarak suyu dezenfekte edeceğiz. O klor kokusu da kalkacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER