CHP'li başkandan zor soru

CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Bayır Yıldız'dan zor soru..

CHP'li başkandan zor soru

CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Yıldız yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Defalarca valilikler tarafından yasaklanmasına rağmen, devlet okullarına ödenek gelmemesi sebebiyle, yasak delinmek zorunda kalınmıştır. Okul aile birlikleri ve hatta sınıf anneleri, birer finans müdürü gibi çalışmak zorunda kalıyorlar ve kermeslerin gelirini okulların eksiklerini tamamlamak için kullanıyorlar. Biz de şenlik havasında kermesler yaparak, bir yandan sosyalleşiyor, veli- öğrenci kaynaşması diye bu vaziyeti örtbas ediyoruz. Bununla övünüyor, ancak ne yazık ki, sosyal devlet olmanın gereği olan ücretsiz eğitim hakkını sorgulamıyoruz.

İlçemizde 2 gün önce düzenlenen Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği duyurulan “Kermes ve Aşure Günü” etkinliği için öğrencilerden para toplanması velilerin ve Keşan halkının tepkisine yol açmıştır. Aşure etkinliğinin “Kermes” ile karıştırılmasını hiç uygun bulmuyoruz. Bu güzel geleneğin sıradanlaştırılması ve basitleştirilmesi olarak görüyoruz.

Keşke, Muharrem ayı dolayısıyla Keşan’daki okullarda 8 bin öğrenciye dağıtılan aşure, Şehitlik Parkında aynı gün Keşan halkına dağıtıldığı gibi bedelsiz olsaydı, geleneklerimizdeki gibi sadece birlik, beraberlik ve paylaşımı temsil etseydi. Okullar kermeslerini farklı bir etkinlik olarak yapsalardı. Şimdi bizde merak uyandıran bir diğer konu, kermes adı altında toplanan bu para hangi kurumların kasasına girmiştir, toplam miktarı ne kadardır ve hangi amaçla kullanılacaktır?”

Kaynak: Keşan Online

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER