İlçe başkanları buluşmasında tansiyon yükseldi

İlçe başkanları buluşmasında tansiyon yükseldi

Kesanonline.com’un hazırladığı ve ilk bölümü 28 Ekim 2020’de, ikinci bölümü de 4 Kasım 2020’de yayınlanan “Online Buluşmalar”ın, 11 Kasım 2020 Çarşamba günü yayınlanan 3. bölümünün konukları siyasi partilerin Keşan İlçe Başkanları oldu.

Kesanonline.com’un Facebook ile Youtube hesaplarından canlı yayınlanan

Online Buluşmalar‘a; CHP İlçe Başkanı Recep Pekcan, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe ve MHP İlçe Başkanı Adnan İnan katıldı.

Online Buluşmalar’da, programın konsepti gereği, yerel basın temsilcilerinin sorduğu sorular cevaplandırıldı.

Canlı yayında Keşan FM Program Moderatörü ve Genel Yayın Yönetmenimiz Orçun Oğuz‘un “Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile 1 buçuk yıl geride kaldı, belediyenin 1 buçuk yıllık performansı ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine yapılan değerlendirmeler ve Kılınç ile Pekcan arasındaki karşılıklı cevaplar tansiyonu yükseltti.

Soru üzerine konuşan Sarıkeçe, Pekcan, Kılınç ve İnan şu değerlendirmeleri yaptı:
Zafer Sarıkeçe: Bir buçuk yıl uzun değil; ancak bir şeylere dokunmaya başladığınızı hissettirmeniz için çok önemli. Helvacıoğlu’nun verdiği bir çok söz var. Mevcut sorunların üzerinde Erikli’deki su sorunu önemli konu oldu. Pazaryerinin üstü kapatılmadı, manifaturacılar esnafının hala yeri yok. Güzel atılımları da var yollar gibi, ancak aynı yolları bir kez daha yapmaması gerekiyor. Keşan’ın yapılacak çok yolu var. Yollara çok fazla enerji vermeden, haftanın altı günü sıcak soğuk demeden çalışan pazarcı esnafımızın önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizleri de işin içine katmak isterse her türlü desteği sağlarız, mecliste çözümü ararsa her zaman karşılığını bulur.”
Recep Pekcan ise; “Keşan’da görünür ve somut bir şey var mı, ben görmüyorum. Kalıcı bir şeyler göremiyorum; aksine hızlıca çözülmesi gereken sorunlar var, onlarda da mesafe katettiğimizi söyleyemeyiz. Trafik sorunu için yolları kapattık, sonra da dönüp eskisini yapmaya devam ettik. Yine yollarda dubalar var, ulaştırma komisyonu bilimsel çözümler üretmeye çalışıyor; ama bu zamana kadar çözülmüş olması gerekiyordu. Çözülmesi zor bir şey mi? Evet; ama araç sayarak, dubalar koyarak çözülecek bir sorun değil. Pazaryerinin üstünün kapatılması için proje ihalesine çıkılacak, üç proje üzerinde duruluyor. Bir şey yanlış işliyor. Üstü kapanacak pazaryerinin altında dükkanlar var, komple kapanırsa onlara gidecek güneş ve hava sirkülasyonu nasıl olacak, aydınlatma gerekecek? 5000 kişiye iş sözü var başkanının, ben Keşandan bir yerlere insanların ekonomik destek amaçlı olarak bir yerlere götürüldüğünü görmedim. Bir caddeyi iki ayda iki kere yaptık ve tarihe geçtik. Komisyon ve mecliste siyasi rant gözetmeden çalışılıyor ama karar mekanizması belediye başkanıdır.”

Gürcan Kılınç; “Seçimden önce beklentileri saptayıp, seçimden sonra gerçekleştiriyoruz. 104 projemizin 48 tanesini, yani yarısını tamamlamış veya başlatmış durumdayız. Vaatlerimizden fazlasını yaptık, yapılamaz denilen yol ve kaldırımları yaptık. Artık Keşan’da yol ve kaldırım konuşulmuyor. CHP belediyeciliğinde, binaların imar izinlerinde bina altı otoparklar konusunda 20 daireye 5 araçlık otoparklara izin verildiği için, çarpık düzen oluştu. Keşan nefes alamıyor. Şehrin ortasında doğru düzgün bir otopark bile yapmadınız. Bunlara izin verilmeseydi Keşan’da trafik sorunu olmazdı. Keşan’da altyapı çökmüş, nereye el atsak altyapıyı da çalışıyoruz. Metruk binalar, saat kulesi, yer altı çöp konteynerleri, parklar, taksi durakları yaptık ve 20 milyonluk destek ile yüzme havuzu, semt sahaları yapıyoruz. Cennet Parkı’nı yapanlardan Allah razı olsun ancak burası artık Keşan’a yetmiyor. 2022’de 600 dönümlük millet bahçesine kavuşacak Keşan. CHP döneminde yapılan pazaryeri projesi çok kötü bir proje oldu, bunu kabul etmek lazım. Buraya 30 milyon TL ile 20 dönümlük yer hibe edildi, şimdi bunun üstünü kapatmaya çalışıyoruz ama uyduruktan olacak, çünkü proje yanlış. Esnafımızın mağduriyetini gidermek için 18 milyon lira vererek üstünü kapatacağız. Keşan’a yazık olmuştur, Keşan’ın göbeğinde böyle bir yer ucube olmuştur. Üstü kapalıydı açık oldu, şimdi kapatmaya çalışıyoruz; olmuyor. Keşke daha önce sahada olsaydılar. Keşan’da bir çevre yolu olması lazım, maliyeti 500 milyon; inşallah devlet ve karayolları desteği ile kesin çözüme kavuşacağız. Keşan o kadar çok eskimiş ki sınırlı sürede anlatmak mümkün değil.. Neyse ki vekilimiz Fatma Aksal ve İl Başkanımız Belgin İba sayesinde gelen yatırımlar var.”
Adnan İnan; “Siyaseti bir kenara bırakıp, pazaryeri için esnaf olarak konuşmak istiyorum sizlere. Keşan’ın en kötü yapılan binalarından biri orası. Üstünün kapanması için binanın telif hakkını mimar, belediyeye vermiş, değişiklik yapılması için mimar 700 bin TL istedi, zorla 160 bin TL’de anlaşıldı. Bundan sonraki binaların yapımında telif haklarını alalım, sonra böyle engeller çıkmasın. Trafik konusunda ise, şunu diyebilirim. Ben Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nde işyeri sahibiyim. Yol yapımından önce günde 15-20 araç geçiyor ya da geçmiyordu; ama yol gerçekten de çalışıyor. İnsanlar alternatif yollar arıyorlar. Güzel şeyler oluyor ve takip ediyoruz. Gurur verici şeyler. Keşan’ın vizyonu değişiyor ve gelişmeye de devam edecek. Trafik sorunu çözümü için şunu diyebilirim; Hastane Caddesi’nde oturup da çarşıya arabayla gelmeyelim. 100 metre yürüyelim ve şu çarşıdaki trafiği azaltalım. Her yerde araç var, otoparklar olmadığı sürece bunu çözemeyiz, alternatif yolları mümkün olduğu kadar kullanmaya özen gösterelim.” şeklinde konuştu.
Son olarak, İnan ve Kılınç‘ın ifadelerine cevap veren Pekcan şu ifadeleri dile getirdi:

“Başkanlarım 1 buçuk yılda yapılanları değil, aslında bizim dönemimizde yapılanları anlattılar. Otoparklar konusunda dedikleri gibi bir durum yoktu.. Bu devletin problemi, insanlar bina yaparken, otopark yapmadılar; yerine oluşturulan fona para yatırdılar. Trafik de bununla alakalı değil. Altyapıda ise 210 km kanalizasyon ve konektör altyapısı yapıldı. Pazaryeri için ‘ucube’ demek seviyeyi düşürür oraya girmeyeceğim ama; 30 milyon para İller Bankası’ndan alınan kredidir, hibe değil. Ayrıca devletin verdiği desteği lütuf gibi anlatmakta da sıkıntı var. Bu proje ile ilgili sıkıntı olabilir, kot farkı ve otopark için konuşabiliriz, eleştirebiliriz; ama bu Trakya’da örnek gösterilen bir projedir. Beğenin beğenmeyin burada çok fazla emek var. Bir tane daha bundan yapsınlar, biz de onu konuşalım. Telif konusunda ise, bu eserin telifi sahibine ödendi ve bundan sonra yapılacak projeler için ise bir daha ödenmeyecek.”

Gürcan Kılıç; “Sayın başkanıma katılmadığım noktalar var. 200 küsürat altyapıdan bahsediyor. 200 küsürat dediğimiz Keşan’ın üçte biri. Bitti denilen yer Keşan’ın üçte biri. Yani üçte ikisi daha duruyor anlamına geliyor. Başkanıma diyorum ki; iyice bir araştırın. Keşan’da kaç metrekare altyapı var? Pazaryerinde 890 tezgahlık yerden bahsettiniz. Şu anda bildiğim kadarıyla pazaryerinin içine 400 tezgah zorla sığıyor. Orada da bir hesaplama hatası yapıldığını, yanlışlık olduğunu anlıyoruz. Yani bu projeleri siz böyle anlatınca neden yanlış olduğunu biz daha iyi anlıyoruz. Bir buçuk yılda kaldırım çalışmaları yapılıyor ve bitti denilen yerden de hem altyapıyı yaparak hem de kaldırım çalışmalarına devam etmek istiyoruz. Bir buçuk yılda çok iş yaptığımıza inanıyorum ve sadece devletimizin yaptığı 20 milyonluk hibeden bahsediyorum. Belediyenin sadece giderlerden 10 milyon karı olduğunu söylüyorum. Giderlerin kısıtlanmasıyla belediyenin kasasında 10 milyon para kaldı.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER