İpsala Belediyesi, personeline soruşturma açıyor

İpsala Belediyesi, personeline soruşturma açıyor

İpsala Belediyesi Başkanı Abdullah Naci, sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada, ilçede son dönemde yaşananlara ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Ünsal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Geçtiğimiz hafta sosyal medya ve yerel gazetede yazılan konularla ilgili olarak, değerli İpsala halkını ve kamuoyunu bilgilendirme amacı ile bir açıklama yapmamız hasıl olmuştur.


Değerli İpsalalı hemşehrilerim, ilçemiz gündeminde 2-3 gündür süren sokak köpekleri ve onun üzerinden basın danışmanımız ve benim hakkında çıkan söylemlere bir açıklık getirmek istedim.

İlçemizde yaşanan köpek saldırısı ile de ilgili olarak sosyal medyada ki yazılardan birine basın danışmanımızın karşı tarafın samimiyetine inanarak cevap vermek maksadıyla bir görüşme yapmış, görüşme sırasında karşılıklı gerginlik sonucu basın danışmanımız fevri bir çıkışta bulunmuştur.
Bu konuyla ilgili basın danışmanımız hakkında belediyemizce ivedilikle bir soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız.


Sebep ve sonuçları ne olursa olsun, çalışanlarımızın yapacağı yanlış işler olursa onların adına kamuoyundan ve değerli halkımızdan özür dilemesini de biliriz.


Bununla beraber olayın diğer boyutuna gelelim;

Sokak köpekleri üzerinden belediyemize yapılan saldırılara geçmeden önce, geçtiğimiz hafta cumartesi günü yaşanan olayda köpek saldırısına uğrayan aileye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yaşanan olay sonrası sosyal medyada başlayan yazışmalarda Hüseyin Bülbül kardeşim de gündem yaratmak maksadıyla sokak hayvanlarının insanlara saldırdığı yönünde yorum yaptığı ancak konu incelenince saldırıya uğrayan aileye saldırıda bulunan köpeğin akrabalarına ait olduğu anlaşılmıştır.

Değerli kardeşimin kamuoyu yaratmak gibi bir alışkanlığı var, hayvan severler ve sevmeyenler gibi bir algı yaratıp gündemde kalmak için bir uğraş içindedir, biz bu kardeşimizin ne kadar hayvansever olduğunu iyi biliriz !

Gelelim Yeni Gazete’ye ve onun sahibi olan değerli meclis üyemiz Sayın Ogün Kurt kardeşime, gazetesinin daha öncede defalarca belirttiğim gibi sadece yanlı haber yaparak, konuları sabırsızlıkla ve araştırmadan İpsala belediyesine ve şahsıma saldırması artık bir alışkanlık haline gelmiştir. Bu olayda da aynı tavır ve düşüncelerle sokak köpekleri sorununa eğilmek yerine konu üzerinden nasıl bir kaos yaratarak belediyeyi köşeye sıkıştırırız derdiyle prim yapma mücadelesine girmişlerdir.
Daha önceleri de birçok konuda olduğu gibi bu konuyu da araştırmadıkları ortadadır. Olaya karışan köpeğin sahipli olduğu ve olaydan sonra köpeğin ortamdan uzaklaştırıldığını Yeni Gazete duymamış mıdır ?
Yada buradan siyasi rant çıkarmak maksadıyla duymak istememiş midir?
Biz, Yeni Gazete’nin ne kadar objektif olduğunu geçen 16 ayda çok iyi öğrendik.


Diğer yandan sokak köpekleri ile ilgi olarak bir çalışma yapılmadığı söylemlerine de şöyle bir cevap vermek isterim.

Sokak hayvanları ile konuyu her boyutuyla masaya yatırmak zorunda olduğumuzun bilinciyle yapabileceklerimizin devletimizin belirttiği kanunlar çerçevesinde değerlendirmek zorundayız.

Geçmiş dönem idaresince ruhsatı iptal ettirilerek kapatılan ve barınakta bulunan köpeklerin tamamının ilçemize salınmasıyla fazlalaşan köpek sorunumuz ile ilgili olarak birçok çalışma içindeyiz.
Halkımız da takdir eder ki, bir işletmenin ruhsatı iptal edildiğinde yeniden ruhsat almak çok daha zor olmaktadır. 5199 Sayılı kanunda açıkça belirtildiği gibi barınaklarda köpek bakmanın kesinlikle yasak olduğu, barınakların sadece sokak hayvanlarını rehabilitasyon merkezi olarak kullanılacağı, bu barınaklarda hayvanların hastalıklarının giderildikten sonra kısırlaştırılarak tekrar aynı ortama salıverilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bizler devletimizin çıkardığı kanunların üzerinde karar alacak merciler değiliz. Belediye olarak yine de böyle bir barınak çare olur umuduyla barınak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hatta geçtiğimiz yıl projesini tamamlayarak sona yaklaştırdığımız çalışmalarımıza belediye meclis üyelerimiz ve muhtarlarımız barınağın yerini beğenmeyerek karşı çıkmışlar, imza toplayarak yapımını engelleme çabasına girişmişlerdir. Ama her şeye rağmen projemizi tamamlamak için maddi ve manevi destek arayışlarımız sürmekte ve ilçemize yakışır bir barınak açarak bu soruna bir çözüm bulma çalışmalarımız devam etmektedir. Kısırlaştırma konusuna gelince benim karşı çıktığım söylenmektedir, bu benim şahsi görüşümdür ama yapılması için hiçbir konuda engel koymadığım gibi olması için araştırmalarımızı yapmış durumdayız. Yaptığımız araştırmada kısırlaştırma için bir kaç klinikten aldığımız fiyatlar hayvan başına 200-300 TL arasındadır. Kısırlaştırma bedeli için gerekli miktarı belediye olarak karşılamaya çalışacağız ancak bu konuda bizlere yardım etmek isteyecek, destek vermek isteyecek, duyarlı vatandaşlarımız ve hayvan severlerimiz sokak hayvanları için açılan hesap numaramızı belediyemizden alabilirler.


Sokak hayvanlarının aç kalmaması içinde çalışmalarımız hala sürmekte olup İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu beyefendinin pandemi sürecinde gönderdiği 600 kg mamaya ilaveten belediyemiz tarafından alınan 1500 kg mamayı da sokak hayvanlarına ve hayvan severlere dağıttık.

Değerli kamuoyu ve değerli İpsalalı hemşehrilerim tüm bu konularla ilgili olarak cevap ve açıklamamı bilerek geciktirerek yapılan yorumları, açıklamaları, eleştirileri okuma fırsatı buldum. Yani kısacası herkesin eteğindeki taşları dökmesini bekledim. Asıl niyetin İpsala'mızın sorunlarımı yoksa siyasi rant peşinde koşan klavye kahramanlarımı olduğunu daha iyi gördüm.

Gelinen noktada kimsenin ısırılan kadınla ve onu ısıran sahipli köpekle ilgilenmediğini gördüm. Herkes bir başka hesap peşinde kimisi siyasi rant, kimisi belediyeyi ve şahsımı yıpratma peşinde.
Küfür edilmesinin yanlışından bahseden duyarlı arkadaşlara soruyorum? Benim şahsımı resmen belirterek ölmüş anneme, kızıma ve karıma küfür edildiğinde neredeydiniz?
Ben söyleyeyim küfür eden arkadaşla aynı masada çay içip köşe başlarında arkadaşı tebrik etmekle meşguldünüz. Yaptığınız tek kelimeyle siyasi ahlaksızlıktır şimdilerde karşımıza çıkıp namus timsali kesilmenize gerek yok değerli İpsala halkı kimin ne kadar samimi ve duyarlı olduğunu çok iyi bilmektedir.


Kamuoyuna ve değerli İpsala halkına saygılarımla.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER