SOL Parti’den yurttaşlara çağrı

SOL Parti’den yurttaşlara çağrı

SOL Parti Edirne, Merkez İlçe, Keşan İlçe ve Enez İlçe örgütlerinin ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
Mücadelemiz haraminin saltanatını, yobazın karanlığını toptan değiştirmek için!
BİRLEŞELİM
Tek adam diktası altındaki karanlık düzeni değiştirmek için mücadele etmekten başka bir çaremiz yok.

İktidar halkın sorunlarını çözemiyor. Aksine iktidardakiler her gün derinleşen krizin kaynağı durumundalar. Zorbalıkla, baskıyla, halkı sindirerek iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Yönetemiyorlar, çözülüyorlar, tel tel dökülüyorlar. Ekonomideki çöküş, Albayrak’ın gizemli istifası… Tek adamdan mucize bekleyerek, kabine değişikliği yaparak bu sorunu çözemezler. Çünkü asıl sorun bu rejimin kendisinde, asıl sorun bu ucube tek adam rejiminde, asıl sorun bu sömürü düzeninin kanlı çarklarında… Çözüm, toptan değiştirmekte…
Tek Adam Rejimini Yeneceğiz
Bu Mücadeleye Katılın Söz de Karar da İktidar da Halkın Olsun
Parlamento ve seçimle sınırlı bir demokrasi tek başına çare olamaz.
“Demokrasi sadece seçim değildir, demokrasi Parlamentonun işlevlenmesiyle sınırlı bir şey değildir. Yıllardır bu ülkeyi, halk adına yönettiler. SOL Parti, halkın kendi kendini yöneteceği bir demokrasinin nüvelerini bugünden yaratacak bir halk demokrasisini kurmak için mücadele edecek. Bu mücadeleye katılın söz de karar da iktidar da halkın olsun.”
Özel Hastaneleri, Okulları, Özelleştirilen Kamu Varlıklarını Vurguncu Müteahhitlerinin Servetlerini Kamulaştıracağız
Fabrikaları, yer altı yer üstü zenginliklerini, her şeyi sattılar. Hastaneleri, okulları özelleştirdiler. Parası olanın hayatta kaldığı parası olmayanın salgında öldüğü bir düzen kurdular , “Lami cimi yok özel hastaneleri, okulları kamulaştıracağız. Vurguncu müteahhitlerin, kamu kaynaklarıyla beslenen tarikatların halktan aldıklarını halka geri vereceğiz.
Laiklik Gelecek
Ortaçağ Karanlığını Yeneceğiz
Tarikatlar ve siyasal İslam’ın egemenliğine son vereceğiz
.
Eğitim başta olmak üzere devlet laiklik temelinde yeniden kurulmalıdır. Laiklik yoksa karanlık var, laiklik yoksa din sömürüsü var. Halkın dini duygularını sömüren meczupların Ortaçağ karanlığını yeneceğiz, laik bir ülke kuracağız

Kurucu Olan Halktır. Halkın Örgütlü Gücüdür
BAŞARACAĞIZ

Değiştirelim siyasi çalışmasıyla ülkenin dört bir yanında harekete geçtik Türkiye’yi, bu siyasal İslam belasından kurtarıp eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, laiklik temelinde yeniden kuracağız. Kurucu güç halktır, halkın örgütlü gücüdür. Bunu başaracağız. Bunu birlikte başaracağız. Geleceği için mücadele eden gençler, ürettiğinin karşılığını almak isteyen köylüler, emeğinin çalınmasına hayır diyen işçiler, özgürlük için sokakları dolduran kadınlar… Tüm emekçiler, yurtsever emekçi milyonlar birleşelim. Umut başka yerde, başka güçlerde değil. Tek umut halkın örgütlü gücünde. Örgütlü gücümüzle bu karanlığı, bu kötülüğün iktidarını, bu harami saltanatını yıkalım. Eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ülkesini kuralım.
SOL’da birleşelim, örgütlenelim örgütlü gücümüzle DEĞİŞTİRELİM
.
NOT: Basın açıklamamızı tüm Türkiye’de olduğu gibi sokakta yapmak istiyorduk. Gazeteci arkadaşlarımızın Haklı çağrısını dikkate aldık. Açıklamamızı basına yazılı olarak bildirdik.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER