Yunan ve Ermeni protestocular, İpsala Sınır Kapısı’na dayandı

Yunan ve Ermeni protestocular, İpsala Sınır Kapısı’na dayandı

Yunanistan’ın Dedeağaç (Evros) ilinde toplanarak Edirne’nin İpsala ilçesindeki İpsala- Kipi sınır kapısına gelen Yunan ve Ermeni göstericiler gerginlik yaşanmasına neden oldu.
Azerbaycan’ı protesto eden göstericilere yurt dışından gelen Türk tatilciler tepki gösterince gerginlik yaşandı. Göstericiler Türk TIR’larının Yunanistan’a girişini yaklaşık bir saat kadar engelledi.

Ellerinde Yunanistan ve Ermenistan bayrakları taşıyan gurup Azerbaycan, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar atınca Almanya ve Hollanda'dan gelen bir grup Türk vatandaşı protestoculara tepki gösterdi, kısa süreli gerginlik yaşandı.
Grubun bir ara slogan atarak Kipi –İpsala sınır kapısının Türk bölümüne gelmeye çalışan eylemcileri Yunan askeri barikat kurarak önledi. Protestocu grup İpsala'dan Yunanistan'a giriş yapan yolu ise yaklaşık bir saat boyunca kapatarak TIR' ların ve Avrupa ülkelerine gidecek vatandaşların geçişine izin vermedi. Gümrük kapısında yaşanan gerginlik yaklaşık iki saat kadar sürdü. Gösterici grup daha sonra Egnatia köyü yakınlarına geri dönerek yolu açtı.


Kaynak: Sözcü Gazetesi
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
FIKRI   CESMELI
FIKRI CESMELI - 4 yıl Önce

YUNANLILARIN ARKASINDA BENIM DÜŞÜNCEME GÖRE MEZHEP KAVGASI VE KILISEVE PAPAZLAR VAR ÇÜNKÜ AB BUNLARIKULLANIYOR GERCRKVATANINI SEVEN KISILER YÖK BUNLAR PARAVAN PARA ILE SATIN ALINANLAR ÇÜNKÜ GEZDIMARASTIRDIM ZORLA KISKIRTMA BIZLER OZUMUZ TÜRK VATAN MUDAFASI OLDUMU HIC BIR SEYONUMUZE GECEMEZ RAHMETLI ANNEM ANLATIRDI KURTAN POST GAVURDAN DOST OLMAZ ÇÜNKÜ ONLARDA YÜREK YÖK SAYGILAR

SIRADAKİ HABER