Yunanistan, AB'den istediğini alamadı

Yunanistan Avrupa Birliği Ortak Açıklamasında Veto Yedi..

Yunanistan, AB'den istediğini alamadı

Önceki gün Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Avusturya Dışişleri Bakanı ve ABD Dışişleri Bakanı ile birlikte Avusturya'da görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Doğu Akdeniz'de yaşanan gergiliğin sebebinin Türkiye olduğunu vurgulayıp Avrupa Birliğinin ay sonunda yapacağı toplantıda Türkiye'ye karşı talep edilen yaptırımların listesi sunulacağını ve Yunanistan'ın barışçıl bir ülke olduğunu, İtalya ve Mısır ile yapılan anlaşmalarla bunu kanıtladıklarını ve Türkiye ile diyaloğa açık olduklarını belirtmişti.

Dün ise Yunanistan Avrupa Birliği üyeleriyle beraber ortak açıklama yaparak Türkiye'nin kınanmasını istemişti. Fakat yapılan oylamada Almanya, İtalya, Macaristan, Bulgaristan, İspanya ve Malta ülkeleri ortak açıklama yapılmaması yönünde veto verince kınama olmadan ayrıldılar.

Bu ayın sonunda tekrardan Avrupa Birliği toplantısı gerçekleşecek ve bu sefer Yunanistan Türkiye'ye yapılmasını istediği yaptırımların listesini hazırlayarak toplantıya katılacakmış. Fakat görülüyor ki ortak açıklamaya dahi veto veren bu ülkeler yaptırımlarda da Türkiye tarafında olacak ve yine veto vereceklerdir.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2020, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER