“ERTANAKİ” 30 Yıl sonra bir ilki başardı

“ERTANAKİ” 30 Yıl sonra bir ilki başardı

Gazete Saros olarak, İpsala ilçemizin ve bölgemizin değerlerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.
Sizin sesiniz olarak, İpsala ilçemizde uzun yıllardır esnaflık yapan, son olarak ERTANAKİ markası ile gerek lezzetiyle damaklarda iz bırakan gerekse esnaflığı ve güleryüzü ile gönüllerde taht kuran Ertan Çolak’ı misafir ettik.
Bayrambey Mahallesi, Enez Caddesi’ne hareket getiren esnaflardan biri olan Ertan Çolak ile hem geride kalan iş yaşamından kesitleri hem de “ERTANAKİ” Restaurant’ı konuştuk.
60 Çeşit sıcak ve soğuk mezesiyle Trakya genelinde fark yaratan restoranların başında gelen “ERTANAKİ”, ayrıca taze balık çeşitleri, lezzetli ızgara çeşitleri ve uygun fiyatları ile sadece İpsala halkında değil, çevre ilçeler ve bölge halkından da çok yoğun ilgi görüyor.
Sözü çok fazla uzatmadan, “ERTANAKİ” Restaurant işletmecisi Ertan Çolak’a bırakıyoruz.
İPSALALI HERŞEYİN EN İYİSİNDEN ANLAR
İpsala halkının damak tadına güvendiğini belirterek söze başlayan Çolak, “öncelikle şu konuda hem fikir olmalıyız. İpsalalı herşeyin en iyisine layık. Ve herşeyin en iyisini hak ediyor. “İpsalalı mezeden anlamaz, bizim halkımız balıktan anlamaz” tarzında yapılan konuşmalara katılmıyorum. Çünkü bol alternatifli kaliteli meze, iyi hizmet, damak tadına uygun ürün sunulduğu zaman halkımız esnafına sahip çıkıyor. Bu da beni açıkçası fazlasıyla memnun ediyor. Bu konuda başta ilçe halkımız olmak üzere, tüm bölge halkımıza minnettarım. Sektöre ilk olarak usta-çırak ilişkisiyle başladım. Gerek eğlence gerekse gıda sektörünün farklı noktalarında yaklaşık 35 yıllık bir birikimim var. İpsala’nın çarşı merkezinde yaklaşık 10 sene esnaf lokantası işlettim. Herkesin bildiği üzere mevcut restoranım daha öncesinde Dörtyol mevkiindeydi. Şehir içine geldiğimde işlerim ikiye katladı” diyerek sektörel anlamda değerlendirmelerde bulundu.
ULUSLARASI BİR MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ
Sözlerine devam eden Çolak, “taze deniz ürünlerimizin yanısıra bölgemizin damak tadına uygun, lezzetli et çeşitlerimiz ve 60 çeşit sıcak ve soğuk mezemiz mevcut. Her gün Enez’den taze balığımızı denizden alıp, gün içinde müşterilerimizle buluşturuyoruz. Restoranımızın A’dan Z’ye herşeyi ile kendim ilgileniyorum. Mutfaktan mezeye, mezeden müşteri ile birebir iletişime kadar, her noktaya hakimim. Bu da ister istemez başarıyı getiriyor. Çünkü müşterilerimiz sağolsunlar, bizi görmek istiyorlar. İpsala’nın dışında, Enez, Keşan, Meriç, Uzunköprü ve Trakya’nın farklı noktalarından gelen özel bir müşteri kitlemiz oluştu. Hatta ve hatta Yunanistan’dan balık yemeye gelen misafirlerimiz bile var. “ERTANAKİ” uluslararası bir marka olma yolunda ilerliyor” diyerek müşteri portföyü hakkında bilgi verdi.
60 ÇEŞİT SICAK VE SOĞUK MEZEMİZ MEVCUT
Mezeciliğin sadece Rus salatasından ibaret olmadığının altını çizen başarılı işletmeci Çolak, “mezecilik konusunda alışagelmiş durumlar var. ERTANAKİ olarak bu standardın dışına çıkıyoruz. Bu da müşterilerimiz tarafından büyük beğeni topluyor. Ne yazık ki mezecilik, patlıcandan, mancadan yada Rus salatasından ibaret değil. Kalamar ve karides bile artık masalarda adeta salata gibi oldu. Deniz ürünlerimize çok yoğun bir ilgi var. Onun dışında meze olarak restoranımızda; cevizli kabak, Rum cacığı, Girit ezmesi, köpoğlu, fava, humus, patlıcan silkme, şakşuka, Arnavut ciğeri, semiz otu, brokoli, bombay pilaki, piyaz, sıcak ot, peynir köftesi, karidesli börek, ahtapotlu börek, paçanga, Jumbo karides, karides söğüş, ahtapot, ahtapot salatası, beyin, haydari, pancar kereviz, zeytinyağlı börülce, zeytinyağlı ayşekadın fasulye, enginar, istiridye mantarı, kalamar dolması, ıstakoz, lakerda, tuzda levrek, kalamar kokoreç, karidesli mantı vs. daha bir çok meze çeşidimiz misafirlerimizi bekliyor” dedi.
“BAŞKAN ÜNSAL VE DALKIRAN’A TEŞEKKÜR EDERİM”
Açık ve kapalı alan dahil olmak üzere toplamda 300 metrekarelik bir hizmet alanlarının olduğunun altını çizen Çolak, “6 kişilik ekibimizle, 300 metrekare alanda hizmet veriyoruz. Sigara içme alanımız mevcut. Onun dışında, özel yemeklere, iş ve toplantı yemeklerine de ev sahipliği yapıyoruz. 200 kişiye aynı anda hizmet verebiliyoruz. Bir ayda ortalama 1.500-2.000 misafirimize hizmet veriyoruz. Bizim için en önemlisi, misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak. Bu arada İpsala Belediyesi Başkanımız Abdullah Naci Ünsal’a ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız İlhan Dalkıran’a bugüne kadar vermiş oldukları destekten ötürü çok teşekkür ederim. İyi ki varlar. Esnafımızın halinden anlayan bir belediye başkanımız ve esnaf odası başkanımız var.”
“ÇORBA-KÖFTE PARASINA DENİZ ÜRÜNLERİ YİYEBİLİRSİNİZ”
Çolak son olarak, “yaklaşık 30-35 yıldan beri ilk defa ilçemize dışarıdan müşteri geliyor. Bu çerçevede rahmetli Malatyalı Osman nur içinde yatsın. Bayrağı ondan devraldık. Her masada bir merhabamız var. Müşterilerimize hem kaliteli hizmet verip, hem de yüzlerinde tebessüm bırakmak istiyoruz. Pandemi sürecine rağmen başarı öyküsü yazıyoruz. Bu ciroları yakalamak bizi ve ekibimizi oldukça motive ediyor. Esasında ilçemizde insanların aradığı şey, huzurlu ve nezih bir ortamda yemek yemek. Pandemi süreci normale döndüğü takdirde, Kış gecelerinde Greek geceleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz ise “ERTANAKİ” adını markalaştırarak, sahil bandında, Saros Körfezi’nde bir şube açmak. Çorba-köfte parasına deniz ürünleri yiyebileceğiniz restoranımıza tüm müşterilerimizi bekliyoruz. İletişim ve Rezervasyon için telefon : 0533 044 14 22”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER