Mossy Gayrimenkul, 2021’de büyüme hedefliyor

Mossy Gayrimenkul, 2021’de büyüme hedefliyor

Gazete Saros olarak, bölgemizin kadın girişimcilerinden biri olan Mossy Gayrimenkul sahibi Hülya Taşkıran’ı konuk ettik.
Keşan’da doğan, sonrasında yaşamının bir bölümünü Edirne (merkez) ve Uzunköprü’de çeşitli meslekleri deneyimleyerek geçiren Taşkıran, aktif olarak 13 yıldır iş hayatında yer almakta.
Kadınların iş yaşamında karşılaştığı dezavantajlara rağmen başta Keşan ilçemiz olmak üzere bölge genelinde, emlak alanında önemli çalışmalar yapan Taşkıran,
kadınların elinden her işin gelebileceğini, mesleklerin kimliği olmadığını tüm bölge halkına kısa sürede gösterdi.
Uzunköprü ilçemizde “merhaba” dediği, emlakçılık hayatına, son bir buçuk yıldır Keşan’da devam eden Taşkıran, ‘‘Keşan’da emlak sektörünün daha hareketli olduğunu gördüm ve Keşan’a Mossy Emlak’ın ikinci şubesini açmaya karar verdim’’ diyerek sektöre giriş hikayesini, Gazete Saros okurlarıyla paylaştı.
Gayrimenkul alanında gerekli tüm resmi belgelere sahip olduğunu ifade eden Taşkıran, ayrıca işini son derece ciddi bir disiplinle yürütmekte.
KADIN OLMANIN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI VAR”
Bir kadın emlakçı olarak sahada yer almanın zorluklarından çok iyi taraflarına değinen Taşkıran sözlerine şöyle devam etti, “Sektörde çok fazla zorlukla karşılaşmadım, bir kadın olarak müşterilerle irtibat kurmam, işlerimde bana hep olumlu sonuçlar doğurdu. Bunu Keşan’daki ev sahiplerinden aldığım olumlu tepkiler sonucunda gönül rahatlığı ile söyleyebilirim” diyerek, ev sahiplerinin bir kadınla konuşurken ister istemez, nazik bir dili tercih ettiğini dile getirdi.
MESLEKTAŞLARIMDAN FARKLI DÜŞÜNÜYORUM”
Sözlerine devam eden Taşkıran, “Keşan’da bir problem olarak görünen ama aslında benim açımdan sorun teşkil etmeyen bir konuya değinmek istiyorum. Bir evin anahtarının aynı anda birden fazla emlakçı da oluyor olması, diğer meslektaşlarım için sorun teşkil ederken, ben durumu böyle değerlendirmiyorum. Malum piyasanın durumu belli, ev sahipleri de haklı ve ev sahiplerinin evlerini elimizde tutmak gibi bir lüksümüz yok. Diğer emlakçı arkadaşlar istiyor ki, yetki belgesini verelim, bir evin satışı veya kiralanması da bir emlakçı da olsun. Bana göre bu yanlış, bir evi en çabuk kim satabiliyorsa satmalı veya en kısa sürede kim kiralayabiliyorsa, o kiralamalı. Hiç kimsenin evini, malını bekletme gibi bir lüksümüz yok. Bendeki bir evi bir başka emlakçı arkadaşım satabilir.”
“SOSYAL MEDYAYI AKTİF BİR ŞEKİLDE KULLANIYORUZ”
İşi gereği interneti aktif bir şekilde kullandığını söyleyen Taşkıran, “Hürriyet Emlak, Zingat ve Mossy Emlak sosyal medya sayfalarımızdan müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Bu aktif kullanılan kanallarda ilanlar detaylı bir şekilde siz değerli müşteriler ile buluşmakta. Evlere, arsalara ait ayrıntılı bir şekilde fotoğraf, video içerikleri mevcut olup, Mossy Gayrimenkule ulaşmak isteyenler bu mecralardan kolaylıkla ulaşabilmektedir” dedi.
“AĞUSTOS AYINDAN İTİBAREN DÜŞÜŞ VAR”
Geçtiğimiz Ağustos ayına kadar çok iyi bir yaz sezonu geçirdiklerini ifade eden Taşkıran, “Eylül ayı ile piyasada ciddi anlamda bir düşüş yaşandı. Askerlere ev yasağı gelmesi ve öğrenci kesiminin online eğitim sebebi ile evleri boşaltması piyasaları epeyce sarstı. Benim eleştirim aslında biraz da ev sahiplerine. Çünkü Keşan halkında memura ev verme takıntısı var. Ama ülkede sadece memurlar yaşamıyor. Bu seçiciliğin çok fazla olduğunu ve bundan kurtulmaları gerektiğine inanıyorum.”
“GELECEK HEDEFİM, YAP-SAT VEYA APART KONUT”
“Emlak sektörüne dair gelecek hedefleriniz nelerdir?”
sorusunu yönelttiğimiz Taşkıran’dan, daha önce Keşan’da benzeri görülmemiş türden bir proje yanıtını aldık.
Taşkıran sözlerine şöyle devam etti; “Önümüzdeki sene güzel bir ciro ile açılış yaptığımızı varsayarsak, kiralamalarda yaşadığımız sıkıntıları çözecek apart tarzında konutlar inşa etmek ve kiralamak hedeflerim arasında. Bu konutlar askerler ve öğrenciler için biçilmiş bir kaftan olacak. Kişilerin mağdur olmadığı, bir senelik kontratın zorunlu tutulmadığı eşyalı veya eşyasız konutlar inşa etmek ve bunları kiralamak hedeflerim arasında yer alıyor.”
“ÖNCE DÜRÜSTLÜK”
Röportaj esnasında meslektaşlarına seslenmeyi ihmal etmeyen başarılı emlakçı, “Bir mal sahibinin evini ya da arsasını aldığınızda, lütfen alış ve satış için üzerine ek komisyonlar koymayın. Ben buradan alıcıları ve satıcıları uyarmış olayım. Bizlere tanınan yasal komisyon hakkı; yüzde 3 alıcıdan ve yine yüzde 3 satıcıdan olmakla sınırlıdır. Ben çok para kazanmak istemiyorum, ben hak ettiğim parayı kazanmak istiyorum. Bu felsefe ile çalışıyor olmamız bizi diğer emlakçılardan ayıran özelliğimiz oldu ve olmaya devam edecek.”
“YATIRIMCILARA TAVSİYE”
Son olarak Taşkıran’ın ev, arsa almak isteyenlere, gayrimenkul sektörüne ilgi duyanlara tavsiyeleri şu yönde oldu, “Ben herkesi 1+1 dairelere yönlendiriyorum. Kullanmak için değil de yatırım için 1+1 daireler, eşyalı ve eşyasız her türlü kazanç sağlıyor. Oturduğu evi satıp, iki tane 1+1 alıp kazanç sağlayan kişiler tanıyorum. Arsa satışları, bu dönemde sadece müteahhitler tarafından tercih edilmekte. Saros’un güzelliğinin farkına varan, pandemi sebebiyle şehirden kaçan kişiler tarafından yazlık kesim bu yıl çok rağbet gördü. Bu yüzden Keşan halkı yatırımlarını deniz tarafına, özellikle de Enez sahiline yapabilir. Doğru zamanda doğru yerde çalışmanın, üretmenin bizleri er ya da geç iyi yerlere taşıdığına şahidim. Doğruluktan asla şaşmayın ve hiçbir alanda asla pes etmeyin. Genç kardeşlerim, bir işe başlıyorsanız mutlaka sonunu getirin, sonuç her ne olursa olsun yolda olmak insanlara her daim bir şeyler öğretecektir.”
Mossy Gayrimenkul Adres: Yukarı Zaferiye Mahallesi, Pazar Sokak, Yeni Belediye Binası, No:12-14 Yeni Pazar Yeri.
İletişim : 0531 570 71 11

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nezahat Deniz
Nezahat Deniz - 3 yıl Önce

Evimi sahibinden.com vermiştim beni aradı siteme alabilirmiyim diye kabul ettim.Sadece bir gün Evim boş kaldı kiracım çok iyiydi.Şimdi yine ona verdim

Nezahat Deniz
Nezahat Deniz - 3 yıl Önce

Evimi sahibinden.com vermiştim beni aradı siteme alabilirmiyim diye kabul ettim.Sadece bir gün Evim boş kaldı kiracım çok iyiydi.Şimdi yine ona verdim

SIRADAKİ HABER