Site yönetimlerinde neden profesyonel yönetim tercih edilmelidir ?

Gazetemiz Yazarı Ebru Arı'nın yazısı; "Site yönetimlerinde neden profesyonel yönetim tercih edilmelidir?"

Site yönetimlerinde neden profesyonel yönetim tercih edilmelidir ?

Son yıllarda toplu yaşam anlayışı ve kültürünün artmasıyla birlikte site yönetimleri zorunlu ihtiyaç haline gelmiştir.
Birçok sakinin yaşadığı bu toplu yaşam alanlarını yönetmek, elbette ki oldukça zor.
Profesyonel bir yönetimin olmaması, bir yönetim yazılımının olmaması, hukuki işlemleri, muhasebe takibini, yönetim süreçlerini, yapılması gereken işleri aksatır ve site sakinlerinde memnuniyetsizlik oluşmaya başlar.

Site yönetiminin profesyonelce yapılabilmesi için kişilerin profesyonel olmasının yanı sıra, sitedeki bütün işleri takip edebilecekleri bir yazılım gereklidir.
Kat maliki sayısı çoğaldıkça, site büyüklüğü arttıkça site yönetimi daha karmaşık, daha zor ve takip etmesi kolay olmayan bir hal alacaktır.
Aynı zamanda yöneticinin kat malikleri arasından olması, diğer kat malikleri ile komşuluk ilişkilerini zora sokacağından ayrıca şahıs yöneticilerde herhangi bir yazılım programı, hukuk danışmanı, muhasebe ve teknik departman olmamasının yanı sıra kat mülkiyet kanunu, borçlar kanunu gibi birçok kanuna hakim olmaması halinde site/apartman yönetimleri içinden çıkılmaz bir hal almaktadır.
Bunların yaşanmaması için tüm bu olması zorunlu imkanları bünyesinde barındıran ve size şeffaf denetleme imkanı tanıyan, aynı zamanda profesyonel yönetim ekibi bulunan yönetim firmaları ile çalışmak en doğru karar olacaktır.

Site yönetim firmaları neler yapar ?
Site içerisindeki tüm operasyonlar, temizlik/tamirat/tadilat/bakım işlemleri, aidat işlemleri, icra takip işlemleri ve bunlar gibi daha birçok işlem kolayca takip edilir ve aksama olmadan yerine getirilir.
Bu sayede sitede yaşayan sakinlerin konforu da arttırılmış olur.
Profesyonel site yönetimi ile yönetici ve sakinler arasında hukuksal konularda muhatap kalmaz, istenmeyen durumlar yaşamazsınız.
Giderlerde tasarruflar sağlayabilir, bütçenizi daha verimli kullanabilirsiniz.
Yönetici üzerinden sorumluluk kalkar ve bu şekilde zaman tasarrufu elde edilir.
Bu gibi sebepler sonucu profesyonel site yönetimler oluşmuştur.
Siz de tüm bu sorumlulukları üzerinizden atmak ve huzurlu bir yaşam alanına kavuşmak için profesyonel site yönetimlerini tercih edebilirsiniz…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER