TMO yüzünden çiftçiler mağdur mu oluyor ?

Ürünlerini Keşan Toprak Mahsulleri Ofisi’ne getiren üreticiler, ofis tarafından yürütülen ürün kabulü sırasında ‘keyfi işlem’ yapıldığını dile getirdi.

TMO yüzünden çiftçiler mağdur mu oluyor ?

Uzunca bir süre ürünlerini tarlada yetiştirip hasattan sonra TMO getiren üreticiler, bu zamana kadar eğer kendileri ürün teslimine gelemiyorlar ise, vekalet verdikleri başka bir kişi aracılığıyla mahsullerini Keşan TMO’ya verebiliyorlardı. Özellikle pandemi sebebiyle birebir temastan kaçınan çiftçiler evlerinden çıkmayı tercih etmezken, son dönemde üreticiler arasında güvenlikleri bir kişiye vekalet verme uygulaması çokça tercih ediliyordu.

Bu zamana kadar vekalet ile uygulama devam ederken son günlerde yaşanan bir takım olaylar üreticileri mağdur etmeye başladı. Verdikleri vekalet belgeleri TMO yetkilileri tarafından kabul edilmeyen çiftçiler ‘keyfi’ sayılabilecek durumlara dikkat çekti.

Sitemize ulaşan bazı çiftçiler, bazı tüccarların bir üreticinin ürününü, başka bir üreticinin adına dahi dökebildiklerini ifade ederken; gerek şehir dışında, gerekse de rahatsız oldukları için TMO’ya gelememeleri sebebiyle verdikleri vekaletlerin reddedilmesine anlam veremediklerini dile getirdi.

Aynı hafta içinde aynı vekaleti verdikleri ve işlemini yaptıklarını dile getiren üreticiler, bir iki gün sonra vekaletin kabul edilmemesi dolayısıyla mağdur olduklarını söyleyerek durumun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Keşan Online
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER