Bakan Kurum’a, Keşan’da “Lebaleb” karşılama

Bakan Kurum’a, Keşan’da “Lebaleb” karşılama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Keşan’da “lebaleb” karşılama gerçekleştirildi.
Bakan Kurum’un yüzündeki şaşkın ifade ise objektiflere böyle yansıdı.
Sosyal mesafe kurallarının yok sayıldığı ziyarette Bakan Kurum’un bir hayli tedirgin ve kaygılı olduğu gözlendi.
10 Mart Çarşamba günü, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimizde bulunan Bakan Kurum’un son durağı ise akşam saatlerinde Keşan Belediyesi oldu.
Bakan Murat Kurum, Keşan Kent Meydanı Projesi hakkında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'ndan bilgi alırken, destekleriyle yapılan Kunduracılar Çarşısı'nı inceledi. Kurum, Keşan Belediyesi'ndeki programda ise “At Arabaları Triportöre Dönüşüyor” projesi kapsamında 40 triportör daha Keşan’a ulaştıracağı sözünü verdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM KEFEK Başkanı Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ile birlikte Keşan Kent Meydanı Projesi'ni kapsayan eski köy garajına gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ile Yönetim Kurulu üyeleri, bazı daire amirleri karşıladı.
Çiçek takdim edilen Murat Kurum, Keşan Kent Meydanı Projesi ile ilgili hazırlanan görselleri incelerken, Mustafa Helvacıoğlu’dan proje ile ilgili olarak bilgi aldı.
Kent Meydanı Projesi'ni kapsayan Cumhuriyet Meydanı'nda incelemelerde bulunulmasının ardından, Bakan Kurum başkanlığındaki heyet daha sonra Kunduracılar Çarşısı'na geçti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan hibe ile yapılan Kunduracılar Çarşısı'na geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada çarşı esnafı tarafından karşılandı.
Burada da Kunduracılar Çarşısı'nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mustafa Helvacıoğlu, proje kapsamında verilen hibe için Murat Kurum'a teşekkür etti.
Kunduracılar Çarşısı’nın eski esnafı Ali Sönmez ve Mehmet Terzioğlu, Murat Kurum'a, kendisinin de yer aldığı Kunduracılar Çarşısı tablosu ve makas hediye etti.
Burada hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'ndeki programa geçildi.

BAKAN KURUM’DAN 40 TRİPORTÖR MÜJDESİ
Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'ndeki programda, Bakan Murat Kurum ve beraberindekiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sağladığı %50 hibe desteği ile hayata geçirilen 1 milyon 600 bin TL'lik “At Arabaları Triportöre Dönüşüyor” projesi kapsamında triportörlerini teslim alan Şimşekler Derneği üyeleri ve triportör alacak olan at arabası sahipleri tarafından karşılandı.
At arabası sahipleri ve triportör sahiplerini selamlayan Kurum, bir triportöre binerek kısa bir yolculuk yaptı.

Öte yandan Bakan Kurum, 40 triportörün daha Keşan halkına temin edileceğinin müjdesini verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER