Erdoğan'dan yeni keşif sinyali!

Karadeniz'de doğal gaz tespit edilmesinin ardından Erdoğan'dan yeni keşif sinyali: Müjdelerin devamı gelecek..

Erdoğan'dan yeni keşif sinyali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz tespit edilmesinin ardından yeni keşiflerin sinyalini veren Erdoğan, "Tespit edilen rezervin çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var. Bu müjdenin devamı gelecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantıda, Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi ile ilgili izlenecek yol haritası konuşuldu. Koronavirüs salgınına karşı alınacak yeni önlemler de toplantının ana başlıkları arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Çalışmalarımızı engellemek isteyenlere gerektiğinde zor kullanmak pahasına hakkımıza sahip çıkacağımızı gösterdik. Ege'de de, Akdeniz'in en uzun kıyısına sahip devleti olarak ülkemizin hakkının, hukukunun, çıkarlarının gereğini tereddütsüz şekilde yerine getirdik. Karadeniz'i de arama alanımıza dahil ettik. Azim ve kararlılıkla bu çalışmaları hayata geçiren Enerji ve Tabii Kaynaklarımız eski Bakanımız Berat Albayrak ve halihazırdaki bakanımız Fatih Bey'e bir kez daha teşekkür ediyorum.

Karadeniz'de dokuzuncu sondajımızda ülkemizin en büyük rezervini bulduk. Ülkemiz enerji liginde en üst basamağa çıkmış durumdadır. 320 milyar metreküp rezerve doğal gaz kaynağı keşfettik. İnşallah bu müjdenin devamı gelecek. Ve bu kuyuların sayısının fazla oluşu oradaki ümitlerimizi çok daha arttırıyor. Tespit edilen rezervin çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var. Akdeniz'de de benzer haberleri alacağımızı umut ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2020, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER