Kömür dağıtımına başlandı

Kömür dağıtımına başlandı

Uzunköprü Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), tarafından dar gelirli ailelere geçtiğimiz gün kömür dağıtımına başladı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından her yıl dar gelirli ailelere yönelik düzenlenen Kömür Yardımı dağıtımı Köylerden başladı.

Kömür dağıtımına başlanıldığı günden itibaren öğrenilen Kömür Yardımları Kömür Yardımları ile ilçe merkezinde bulunan 16 Mahalle, Kırcasalih Beldesine bağlı 4 Mahalle ve Merkeze bağlı 53 Köye toplamda 1.645 Ton olarak tahsis edilirken, bu rakamın 850 Kg. yaklaşık 2000 Aileye dağıtımının başladığı öğrenildi.

Uzunköprü Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü H. Fatih Erkol, her yıl olduğu gibi bu yılda kış soğukları düşmeden kömürlerin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Uzunköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür H. Fatih Erkol, Kömür yardımıyla ilgili gazetemiz editörüne yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Uzunköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 8 Ekim tarihi itibari ile başladığımız yakacak yardımları kapsamında Merkez İlçe ve Merkeze bağlı Köylerimiz de bulunan 2000 haneye toplamda 1.645 ton kömür dağıtımı yapmayı planlıyoruz. Şu ana kadar 1 Belde ve 31 Köyümüze teslimatlarımızı gerçekleştirdik. Vakfımızda kaydı bulunan ve yapılan incelemelerden sonra yardımı onaylanan vatandaşlarımıza, ikametlerinin en yakınına kadar yakacakları kömürü götürüyoruz. Dosyası ve başvurusu olmayıp yakacak yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız ise Vakfımıza başvuru yapabilirler” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER