Pekcan: “Engelliler Günü’nde, akülü sandalyeler siyasete alet edildi”

Pekcan: “Engelliler Günü’nde, akülü sandalyeler siyasete alet edildi”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Recep Pekcan yaptığı açıklamada Belediye Meclisi’nde alınan insanı su kullanım hakkı kararını ve yaşanan pandemi sürecini değerlendirdi.

Uygulamanın faturalara yansıyıp yansımayacağını takip edeceklerini belirten Pekcan, aynı zamanda geçtiğimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilere verilen akülü sandalyelerin AK Partililer tarafından siyasete alet edildiğini söyledi.

Millet İttifakı olarak verdikleri önerge sayesinde 15 metreküpe kadar konutlarda kullanılan suyun yüzde 11 ucuzlamış olduğunu söyleyen Pekcan açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi: “Bir önceki mecliste insani su kullanım hakkıyla ilgili bir önerge vermiştik. Millet İttifakı olarak verdiğimiz önerge mecliste onaylandı. Bu önerge için CHP olarak yaklaşık bir ay çalıştık. Daha sonra İyi Partili arkadaşlarla beraber bir araya gelerek bir değerlendirme yaptık ve önergeyi meclise getirme kararı aldık. Meclisten geçen bu önerge konutlarda kullanılan ilk 15 metre küp suyun insani kullanımı için beşte bir oranında bedelsiz olmasıdır. Yani 15 metreküplük suyun 3 metreküpü için kullanıcılar Keşan Belediyesine herhangi bir ücret ödemeyecektir. Bu sürecin nasıl işlediğinden biraz bahsetmek istiyorum. Konula ilgili bir takım çalışmalar yaptık ve fikirlerimizi oluşturduk. Sonrasında plan bütçedeki arkadaşlara çalışmalarımızı ilettik. Oradaki arkadaşlar bizim çalışmalarımızı grup olarak uyguluyorlar.10 günü geçen toplantılar oldu plan bütçe komisyonunda. Bizde plan bütçe komisyonundaki arkadaşlarla her toplantı sonrası durum değerlendirmesi yaptık. Hem belediyenin işleyebilmesi hem de halkımızın faydalanabilmesi için süreci ilerlettik ve plan bütçe komisyonunda hem fikir olduktan sonra mecliste onaylandı. Aslında plan bütçe komisyonuna girerken suyla ilgili ilk kararımız suya hiç zam yapılmamasıydı. Pandemi döneminde insanların ekonomik olarak zorlandığını, suya çok fazla ihtiyaç duyduklarını bildiğimiz için böyle bir fikirle yola çıktık. Ancak komisyonda çok sert tepkilerle karşılaşınca, zam konusunda yeniden değerlendirme için karar kılındı ve oybirliğiyle geçti. Aslında belediyenin su için istediği zam miktarı yüzde 25 idi. Geçen zam yüzde 9.11. oldu ve verdiğimiz önerge sebebiyle 15 metreküpe kadar Keşan’da konutlarda kullanılan su yüzde 11 ucuzlamış oldu. Millet ittifakı komisyon üyelerine özveriyle çalıştıkları için teşekkür ediyorum. Halkımıza bu kadar da olsa fayda sağlayabildiğimiz için millet ittifakı olarak memnun olduğumuzu belirtmek isterim.
“Helvacıoğlu, konuşmalarımızı mecliste çarpıtarak anlattı”

Recep Pekcan, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun kendisi ile yaptığı görüşmeleri çarpıtarak anlattığını ve bu sebeple cevap verme gereği duyduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Belediye Başkanı, Meclis ortamında benim bulunmadığım ve cevap veremeyeceğim, bir ortamda telefonda konuştuğumuz konuları çarpıtarak ve değiştirerek bir şeyler söyledi. Telefonda yaptığımız görüşmeleri söyleyeceksek bende kamuoyuyla bir şeyler söylemek isterim. Pandemi bitince bu su indirimini keseceğiz diyor başkan. Bende telefonda pandemi bitince sizinle tekrar bu durumu değerlendiririz dedim. Bu süreç işlerken de biz belediyeden suyun maliyeti ile ilgili bilgi istedik. Bu bilgi bize çok sonra geldi ve rakamların ne kadar sağlıklı olduğunu değerlendirecek bir zamanımız bile olmadı. Dolayısıyla şunu söyleyebilirim, bu su indiriminin pandemi süresince devam edeceğini söyleyebilirim. Sonrasında tekrar durum değerlendirmesi yaparak grup olarak biz bir karar veririz. Bizim derdimiz özellikle bu zor süreçte Keşan halkına ne kadar yardımcı olabiliriz. Belediye başkanıyla telefonda 5-6 defa görüştük ve bize suya yüzde 25 zam yapmak istediklerini söyledi. Meclisin olacağı son gün tekrar görüştüğümüzde kamu zararı oluşturulduğunu söyledi. Bunula ilgili suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi. Biz buna meclis olarak onay vermeyeceğiz dedik. Bende kendisine nasıl istiyorlarsa öyle yapmalarını söyledim ve durumun parayla izah edebileceği bir süreç olmadığını söyledim. Bu pandemi döneminde Keşan’da yaşayan insanlara nasıl faydamız olabilir, derdimizin bunun olacağını belirttim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER