Başkan Ekrem Demir, İtalyan mezarlığındaki talanla ilgili konuştu

Başkan Ekrem Demir, İtalyan mezarlığındaki talanla ilgili konuştu

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, yaptığı açıklamayla İtalyan Mezarlığında gerçekleşen tahribata ilişkin, “Ülkenin zenginliklerini yok ediyorlar” dedi.
Edirne’de bulunan, “İtalyan Mezarlığı” olarak da bilinen içerisinde İtalyan, Alman, Avusturalyalı ve Fransız mezarlarının bulunduğu alan, kaçak kazı yapan defineciler tarafından tahrip edildi. Alanda araştırma yapan bir Profesör, Müslüman, Musevi ve Hristiyan mezarlarında define olmayacağına, kaçak definecilerin sadece tarihe zarar verdiğine değindi. Konuyla ilgili bir tepki de İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’den geldi. Demir talan edilen alanda incelemelerde bulundu. Alanın tarihi dokusuna dikkat çeken Demir, yetkililerin alanın korunması konusunda adım atması gerektiğini dile getirdi. “KENDİLERİNİ ZENGİN ETMEK İÇİN BİR ÜLKENİN ZENZGİNLİĞİNİ YOK EDİYORLAR”
Definecilerin ülkenin zenginliğine zarar verdiğine değinen Başkan Demir, “Define aramak, definecilik yapmak ne yazık ki ülkemizde çok kolay bir iş ve zengin olmanın en kısa yolu olarak görülüyor. Bu gibi durumlarda gördüğümüz kadarıyla zengin olanlar, bu işlerde kullanılan araç gereci satan ve sahte haritalarla insanları yönlendiren kişiler oluyor. Edirne’mizde başımıza gelen olayda İtalyan Mezarlığı diye bildiğimiz alan, talan edildi. Alanın halihazırda bakımsız ve pislik içinde olduğunu düşünürsek, üzerine böyle düşüncesiz bir faaliyete kurban gitmesi ülkemizin tarihi zenginliği ve çeşitliliği için kötü bir durum. Ne yazık ki kendilerini zengin etmek için bir ülkenin zenginliğini yok ediyorlar” dedi.
“ALAN TURİZME KAZANDIRILABİLİR”
Alanın yapılandırılması gerektiğini dile getiren Başkan Demir, “Edirne’deki yetkili kurumların alanın ıslahı ve korunması için çalışması gerekiyor. Edirne asırlar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, uzun zaman Osmanlı gibi devasa bir imparatorluğa başkent olmuş, içerisinde Mimar Koca Sinan gibi bir dehanın eserlerinin bulunduğu nadide bir şehir. Bizlere yakışan Osmanlı’dan bize kalan tüm dinlerin ve halkların bir arada yaşadığı hoşgörüye erişmek ve tarihe bu bakış açısıyla sahip çıkmak. Bu kapsamda alanın korunması için turizm çerçevesinde yapılandırılarak, Türkiye’mize kazandırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER