CHP’li Meriç Belediyesi’nden AK Parti’ye “Hodri Meydan”

CHP’li Meriç Belediyesi’nden AK Parti’ye “Hodri Meydan”

2 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen Meriç Belediye Olağan Meclis Toplantısı’nın ardından Meriç Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“Söz konusu toplantıda gündemdeki konular değerlendirilerek görüşülmüş ve toplantıya daha sonradan gündeme alınmak üzere (AK Parti) meclis üyeleri tarafından verilen önergenin gündeme alınması kabul edilmiş, ancak; içeriğinin neden reddedildiğini kamuoyuna duyuran önemli açıklamadır. Önemle duyurulur.
- AK Partili belediye meclis üyeleri tarafından verilen önergede, içme suyuna yapılan su zammının iptal edilmesi ve insani su kullanma miktarı göz önünde bulundurularak, her aboneye aylık 15 ton su kullanma hakkı tanınması talep edilmiştir.
- 31 Mart 2019 seçimlerinden bugüne kadar içme suyunda kullanılan enerji bedeline AKP hükümeti tarafından yaklaşık 2 yıl içerisinde yüzde 86 zam yapılmıştır. Doğal olarak içme suyunun temini ve dağıtımında en büyük gider kalemi enerji bedelidir. Meriç Belediyesi’nce içme suyuna yapılan zam, bu enerji bedeline yapılan zamlardan daha düşük olmuştur. Ayrıca pandemi süreci boyunca belediyemize su borcu bulunan vatandaşlarımızın borç faizlerinin büyük bir kısmı silinerek, 7256 sayılı yasa kapsamında taksitlendirilmiştir. Pandemi boyunca hiçbir vatandaşımızın suyu kesilmeyerek, hizmetin devamı sağlanmıştır.
- AK Parti belediye meclis üyeleri tarafından verilen önergede ayrıca covid-19 salgınından etkilenen meslek gruplarına destek paketleri hazırlanması, belediyemiz eliyle doğrudan yardımcı olunması ve kahvecilik, lokantacılık, müzisyenlik, hamallık, gündelik işçilik vs. işlerde geçimini sağlayan vatandaşlara 2021 yılında belediye meclisinin uygun göreceği şekilde 3 ayda aylık 1.000 TL, toplamda ise 3.000 TL hane başı yardım yapılması talep edilmiştir.
Bu önergeyi veren AK Partili meclis üyelerinin anlaşılan gündemden o kadar uzaklar ki, kayıtlı oldukları partinin belediyelerin halka yardım yapmalarını yasaklayan Cumhurbaşkanı kararnamesinden haberleri yok.
Meriç Belediye Başkanlığı’na, 02.04.2021 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Meclis üyelerince verilen önergenin reddi ile ilgili olarak sosyal medyada yapılan Cumhuriyet Halk Partisi’ni karalayıcı ve belediye meclis üyelerimizi kötüleyici paylaşımları kınıyoruz.
CHP’li hiçbir belediye başkanı ve meclis üyesi, halkına yardımdan kaçmaz. Halkın faydasına olan herşeyi kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde yapmaya hazırdır. Yukarıda yazılanlardan da anlaşılacağı gibi amaç CHP’li belediyeyi ve belediye meclis üyelerini itibarsızlaştırma çalışmasıdır. Biz Meriç Belediyesi ve CHP Meclis Üyeleri olarak, şayet AKP’li Meclis Üyeleri halkımıza yardım etme konusunda o kadar istekliyseler, onlara bir çağrımız olacaktır. Gelin partilerimizi ve rozetlerimizi bir kenara bırakalım. Bir yardım kampanyası başlatalım. Meriç halkından Meriç halkına diyerek bir hareket başlatalım. Bir elin verdiğini bir el görmeyecek. Ve bu yardım kampanyasını bir şekilde kişiselleştirmeden hiçbir partiye mal etmeden kaymakamlık aracılığıyla yapalım. Haydi hodri meydan !”


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail avcu
İsmail avcu - 3 yıl Önce

Ak parti Meriç ilçe baskanliginin sosyal medya
hesabından paylaşmış olduğu önergeye karşılık benimde bir cevabım olmuştu lakin daha fazla siyasi polemiğe ve kötü söylemlere daha fazla meal vermemek adına konuya ilişkin en doğru cevabı vererek aynı zamanda benimde duygu ve düşüncelerime tercüman oldugu için chp belediyesini ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum.

SIRADAKİ HABER