HAS Ayakkabıcılık, bölgemizde üretime başladı

HAS Ayakkabıcılık, bölgemizde üretime başladı

Bölgemizde bir ilke imza atan, Has Ayakkabıcılık sahibi Hakan Katrancı ayakkabı, terlik üretimine başladı.
“BU SEKTÖRE ÇOCUK YAŞLARDA BAŞLADIM”
İstanbul’da doğan aslen Keşanlı olan Katrancı, hayatının bir bölümünü İstanbul’da çeşitli ayakkabı markalarının atölyelerinde çalışarak geçirmiş. 13 yaşında babasının kaybıyla, çırak olarak başladığı ayakkabı üretimi sektöründe, yaklaşık 20 seneyi doldurmakta olan Katrancı, “İstanbul’da Letoon, Lescon, Vespa gibi büyük, ayakkabı üretimi yapan firmalarda çalıştım. Daha sonra Vespa ayakkabıcılık’ın içinde kendi atölyemi kurdum. Bu atölyenin içerisinde o zamanlar 9 kişi çalışıyorduk orada da kazancım iyiydi ama ben mesleğimi kendi memleketimde icra etmek istedim. Burada kuracağım ayakkabı atölyesi ile bölgeme fayda sağlayacağımı düşünüyorum.”
DEVLETİMİZ “BEN ÜRETECEĞİM” DİYEN KİŞİNİN ARKASINDA
KOSGEB
desteklerinden yararlanan HAS Ayakkabıcılık firma sahibi Hakan Katrancı, kendisi için sürecin nasıl işlediğini anlattı. “Annemin kaybı nedeniyle Keşan’a geldiğimde Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) KOSGEB Temsilcisi Kadircan Tunç beyle tanıştık. Kendisi bana KOSGEB hakkında bilgi verdi. Bölgemizde ayakkabıcılık sektöründe faaliyet gösteren bir atölyenin olmadığını ve bu üretimin bölgemiz içinde fayda sağlayacağını belirtti. Ayakkabı üretimi sektöründe yapacağım bu girişimde KOSGEB’in beni destekleyeceğini ifade etti. Düşündüğümde bu fikir kafama yattı. Devletimiz bu türden girişimlerin arkasında, ben de bu sektördeki deneyimimi ve tecrübemi neden kendi memleketimde icra etmeyeyim diye düşündüm. Küçük bir araştırma sonrasında Trakya bölgesinde ayakkabı, terlik üretimi yönünde çalışmaların olmadığını gördüm. Bunun istişaresini yaparken Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na da danıştım. O da beni bu konuda destekledi. Sürecin ilerleyen kısmında KOSGEB’ten aldığım kuruluş, makine ve personel destekleriyle üretime başladık. KOSGEB’ ten faydalanacak genç girişimci kardeşlerime de KOSGEB’i bilmeyen genç girişimci kardeşlerime de bu işi detaylıca araştırmalarını öneriyorum. Devletimiz çalışacak kişilerin yanında ve her türden desteği sağlamakta. Bu süreçte bana yardımlarından ötürü KOSGEB Temsilcisi Kadircan Tunç’a ve Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na çok teşekkür ediyorum.”
İLK SİFTAH KEŞAN BELEDİYESİ’NDEN
İlk siparişini Keşan Belediyesi’nden alan Katrancı, “Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu sağ olsun. ‘İlk siftah bizden olsun.’ Dedi ve bizden 2 bin 500 tane terlik siparişinde bulundu. Biz de teslimini gerçekleştirdik. Keşan Belediyesi’nin başlattığı bu kampanya ile civar bölge belediyelerinde de ilgi oluştu.”
KEŞAN İÇİN ÇILGIN PROJELERİM VAR
“Daha önceki iş tecrübelerimde de girişimci ve atılımcıydım, ustam bana bir model verdiğinde o modeli çok farklı pozisyonlara getirebiliyordum. Keşan için çok farklı düşüncelerim var. Özellikle gençlere hitap edecek çılgın planlarım var. Keşan ve bölge halkına şimdiden söz veriyorum çok iyi işler başaracağım.”
HAS AYAKKABI’YI BÖLGE HALKINA TANITMAK
Uzun vadede planlarının neler olduğunu sorduğumuzda Katrancı, “Gelecek planlarım arasında yaşadığım ilçede Has Ayakkabı’yı tanıtmak yer alıyor. Tek başıma savaş veriyorum, bir yandan işleri toparlamaya gayret ediyorum, diğer yandan atölyenin tadilatlarıyla ilgileniyorum. Tahminimce eksiklerimizi toparlayıp işi düzene oturtmam 4-5 ayı bulacak. Ben perakendeci değil, toptancıyım, tüm pazar esnafına ve mağazalara öncelikli hedefim Has Ayakkabıcılığı önce bölgemize, daha sonrasında civar il ve ilçelere tanıtmak. Ben üreticiyim ve Trakya bölgesindeki tek üreticiyim. Buradaki pazar esnafını ve mağazacıları İstanbul’a mal almaya gitmekten kurtarmak hedeflerim arasında. Üretim sürecinde atölyemde hazırda, kumaşım da olacak sipariş vermek isteyen esnaf ürünü yerinde görme fırsatı bulacak. Zaman çok önemli, bölge esnafını İstanbul’da harcayacakları gider ve zamandan da tasarruf ettireceğiz.”
“MESLEĞİME AŞIĞIM”
“Ben bu mesleğe aşığım. Bir süre tekstil işini de deneyimledim. Özel güvenlik personeli olarak da çalıştım ama bir yerde bir şey beni ayakkabıcılığa itiyor. Kendime bir ayakkabı aldığımda ilk işim ayakkabının içini koklamak oluyor. Ayakkabının deri olup olmadığını kokusundan anlıyorum. Keşan ve bölge halkı için uygun fiyata üretim yapıp onu pazarlayacak olacağım için çok gururlu ve mutlu hissediyorum. Bu da işin en güzel kısmı. Umuyorum ki benden sonra girişim, üretim alanına merak saran kimselere bir yol gösterici olabilmişimdir. Kahvede oturmakla olmuyor gezmek tozmakla olmuyor.”
Adres:
İspat Cami Mah. Paşayiğit Cad. Güneş Madencilik-Özak Tic. Sit. No:128 Keşan-Edirne

SONAY CAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER