Keşan'da 28 öğretmen karantinaya alındı

Keşan'da 28 öğretmen karantinaya alındı

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı yazılı basın açıklamasında, Keşan ilçesinde bir öğretmenin yeni tip korona virüs (Kovid-19) şüphesiyle hastaneye başvurmasının ardından okulda görev yapan 28 öğretmen de karantinaya alındı.
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı mesleki çalışma programı kapsamında okullarda yapılan toplantılar öncesinde, Edirne’de bulunan okul ve kurumlarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol kılavuzu doğrultusunda gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.
Çalışma programı kapsamında okullara giden idareci, öğretmen ve personele maske ve mesafe kurallarının uygulandığı ifade edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde devam etti; "İlimizde okullarda Mesleki Çalışma Programı kapsamında 24 Ağustos Pazartesi günü toplantılar yapılmış ve toplantı sonrası öğretmenler okullardan ayrılmıştır. Aynı gün İlimiz Keşan İlçesi Keşan Lisesinde görev yapan Öğretmen Hülya Seyyar, akşamüstü evde rahatsızlanarak hastaneye başvurmuş ve akciğer tomografisi çekilerek covid- 19 şüphesiyle hastaneye yatırılmıştır. Öğretmen tarafından covid-19 PCR testinin yapılacağını ve okula bir süre gelemeyeceğini okul müdürüne telefon ile bildirilmiştir. Ertesi gün konu ilçe milli eğitim müdürlüğümüze bildirilmiş olup ilçe milli eğitim müdürlüğümüzde ilçe sağlık müdürlüğüyle irtibata geçerek alınması gereken tedbirler konusunda gerekli görüşmeler yapılmıştır. Bunun üzerine aynı gün 25.08.2020 tarihinde İlimiz Keşan İlçe Filyasyon Ekibi tarafından okulda görev yapan 28 kişi ile görüşülerek bu personele karantina uygulamasına başlanmıştır. Keşan Lisesi Öğretmeni Hülya SEYYAR’a 24.08.2020 tarihinde yapılan COVİD-19 PCR testi Negatif çıkmış ancak doktorlar tarafından ikinci test de uygulanmış ve onun da sonucunun Negatif olduğu Keşan Devlet Hastanesi Başhekimliği’nden öğrenilmiştir. Ancak öğretmenimiz tomografi sonuçlarına göre zatürre teşhisiyle hala serviste yatmaktadır" denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER