Keşanlı müzisyenler şokta, ödemeler geri isteniyor !

Keşanlı müzisyenler şokta, ödemeler geri isteniyor !

31 Mart Yerel Seçimleri’nde çok az bir farkla Keşan Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Ak Parti’nin ilk hedeflerinden biri, bilindiği üzere aynı zamanda adeta yaşayan bir kent hafızası olan Keşan Belediyesi Bando Takımı'nı dizayn etmek olmuştu.
İddialara göre, Keşan Belediyesi Bando Takımı’nda çok ciddi bir reform süreci başlatan Başkan Mustafa Helvacıoğlu, bando takımının belediyeye ekstra yük olduğunu düşünerek belirli bir süreliğine söz konusu bando ekibinin maaşlarının Milli Eğitim bünyesinde yer alan Halk Eğitim Merkezi tarafından ödenmesini sağlamıştı.
Tabi bu süreç öyle kolay olmadı.
O dönemler de, bu söz konusu ödemelerin gerçekleşmesi için Ak Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal’ın bile devreye girdiği iddia edildi.
Gerçekleştirilen çalışma ve çabanın sonucunda Halk Eğitim Merkezi’nden sadece 1 aylık (2019 Eylül), o da “Usta Öğretici” sıfatıyla ödeme alabilen müzisyenler ise aldıkları ücretin yasal faiziyle birlikte kendilerinden istenmesiyle adeta şoka girmiş durumdalar.
Çünkü yapılan ödemeler, iddialara göre yasal değildi.
Edirne Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 09.06.2020 Tarih ve 11 No’lu İnceleme Soruşturma Raporu sonrasında ödeme yapılan ücretlerin usulsüz bir şekilde ödendiği ve ödeme yapılan 17 müzisyenden ücretlerin geri istendiği iddia edildi.
Müzisyenlerden istenen toplam rakamın ise 40 Bin TL civarında olduğu kaydedildi.


 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2020, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER