Edirne’de uyuz alarmı, dikkat çok hızlı yayılıyor !

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil, Edirne’de uyuz vakalarında artış yaşandığını belirterek, temastan uzak durulması ve ortak eşya kullanılmaması gerektiği çağrısında bulundu. Kılıçcıgil, uyuz hastalığına yakalanan kişi ve çevresindeki vatandaşlara önerilerde bulundu.

Edirne’de uyuz alarmı, dikkat çok hızlı yayılıyor !

Edirne’de sonbahar aylarında yoğun olarak uyuz vakaları görüldüğünü ancak son zamanlarda görülen uyuz vakalarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğine dikkati çeken Edirne Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Gürkan Kılıçcıgil, bulaşın kapalı alanlarda fazlaca vakit geçirilmesinden ve temas kaynaklı olduğunu söyledi.

Uyuz hastalığının şiddetli kaşıntı ve küçük kırmızı kabarcıklar şeklinde kendini gösterdiğini vurgulayan Kılıçcıgil, bu hastalığın bulaşıcı olduğunun altını çizerek, muhakkak hekim kontrolüne gidilmesi gerektiğini belirtti.

Ortak kullanılan eşyaların bulaşmaya sebebiyet verdiğini ifade eden Kılıçcıgil, uyuz hastalığına yakalanan kişiyle temastan uzak durulup, ortak kullanılan ürünlerin ayrılması gerektiğini söyledi. Uyuzun eşyalarda 72 saat yaşadığına dikkati çeken Kılıçcıgil, bakterilerin ölümüne sebep vermek için eşyaların poşete konulup 72 saat bekletildikten sonra yüksek sıcaklıkta yıkatılması çağrısında bulundu.


Kaynak: Edirne Gazetesi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER