Edirne’nin Süloğlu ilçesine acil müdahale merkezi yapılıyor

Edirne’nin Süloğlu ilçesine acil müdahale merkezi yapılıyor

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde yangın, deprem, trafik kazası, su baskını gibi herhangi bir acil durum sırasında en hızlı şekilde müdahale edileceği acil müdahale merkezi yapılıyor.

Acil Müdahale merkezi ile ilgili açıklama yapan Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, yangın, deprem, trafik kazası, su baskını gibi herhangi bir acil durum sırasında en hızlı şekilde müdahale edileceğini belirtti.
Bir canlıyı, yaralıyı kurtarma şansımız daha yüksek olacak diyen Ormankıran, “Ekim ayının sonu gibi Avrupa Birliği projelerimizden bir tanesinin son aşamasına geliyoruz. Diğer ufak tefek ihtiyaçların da karşılanmasından sonra Ekim ayı içerisinde acil müdahaleyi eğitimli, donanımlı, bilgili projemiz doğrultusunda binamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Açılışını gerçekleştirdikten sonra Allah göstermesin yangın, deprem, su baskını, trafik kazası gibi durumlarda en hızlı en iyi şekilde müdahale ederek bir canlıyı kurtarabiliyorsak ne mutlu bize diyeceğiz. Onun gururunu yaşayacağız. Gururu Süloğlu halkına yaşatacağız. Bu, Avrupa Birliği projesiyle yapıldı. 300 bin Euro bütçe vardır. Binanın yapımı yaklaşık 100 bin Euro civarındadır. Bize bağlı köylere binamızdan uydu aracılığıyla kullanılan telefonları köylere monte ettik. Köylerde de herhangi bir yangın, deprem, su baskını veya trafik kazası gibi durumlarda merkezimize ulaşarak bu merkezden gerekirse Edirne ile de irtibata geçilerek en hızlı şekilde olay yerine gidip müdahale edeceğiz. Bir canlıyı, yaralıyı kurtarma şansımız daha yüksek olacak”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER