Vaka sayıları konusunda, Edirne ve ilçeleriyle ilgili vahim iddia

Vaka sayıları konusunda, Edirne ve ilçeleriyle ilgili vahim iddia

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Keşan’ın ardından Uzunköprü’de de ciddi vaka artışları yaşandığını, gelecek hafta Edirne merkezinde de artışların yaşanacağını ve bu ay sonunda vaka sayılarında pik beklendiğini belirterek, Edirne’nin Haziran ayından önce normalleşemeyeceğini öne sürdü.

Uzunköprü ilçesinde de son günlerde ciddi vaka artışlarının yaşandığına dikkati çeken Altun, gelecek hafta Edirne merkezinde de vaka sayılarında artış yaşanacağını öngördüklerini açıkladı.

Edirne’deki vaka artışlarının Türkiye ortalamasına göre 3 kat daha fazla olduğunu vurgulayan Altun, Edirne’de korona virüs test sayısının artırılması çağrısında bulundu.

Edirne’de 14 günlük karantina uygulanması gerektiğini öne süren Altun, ayrıca temel ihtiyaçlar dışında şehre giriş çıkışlara izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Altun, Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasında çok büyük hata yapıldığını savunarak, gelecek hafta bu serbestliğin vaka sayılarına yansıyacağını ifade etti.

Bu ayın sonunda ise Edirne’de vaka sayılarının pik yapacağını iddia eden Altun, radikal kararlar alınmazsa Edirne’nin Haziran ayından önce normalleşemeyeceğini söyledi.

Kaynak: Edirne Gazetesi
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan Selvi
Hakan Selvi - 3 yıl Önce

Bence hocam çok doğru söylemiş bir an önce il ve ilçelerine giriş ve çıkışları yasaklanmalıdır...

SIRADAKİ HABER