AK Parti İl Yönetimi'nde Uzunköprü ağırlığı

AK Parti İl Yönetimi'nde Uzunköprü ağırlığı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti’nin) 20 Ocak 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilen 7. Olağan İl Kongresi’nde Edirne İl Başkanlığı’na tekrar Belgin İba, seçilirken İba’nın yönetiminde; İpsala’dan 1, Keşan’dan 3, Uzunköprü’den ise 5 isim Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı. Bu durum siyasi kulislerde, AK Parti İl Yönetim Kurulu’nda Uzunköprülüler’in ağırlığı hissedildi yorumlarına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle katıldığı İl Kongresine 27. Dönem Başbakanı, geçmiş dönem TBMM Başkanı ve şu anda AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Kandemir ile birlikte İl ve İlçe Teşkilat mensupları katılım sağladı.

Konuşmaların ardından gerçekleşen İl Kongresinde AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu belli olurken, yönetime Uzunköprü ilçesinden; Mustafa İsmail Okur, Halil Gümüş ve Rauf Tolga Şenbaş’ın daha önceki yönetimde yer aldığı İl Yönetiminde bu kez İsmail Akalın ve Mümin Karayavru yer alarak Uzunköprülü isim sayısı 5’e yükselmiş oldu.

Kaynak: Uzunköprü Barış Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER