Diyetisyen Tuğba Çınar, Keşan’da faaliyete başladı

Diyetisyen Tuğba Çınar, Keşan’da faaliyete başladı

Geçtiğimiz Eylül ayında, bölgemizin tanınmış iş insanlarından Serdar Çınar ile hayatını birleştiren Keşanlı Diyetisyen Tuğba Çınar, ortaokul ve lise eğitimini Keşan’da, lisans eğitimini ise Bahçeşehir Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamladı.
ÇALIŞMA ALANLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Keşan’da yeni açtığı beslenme ve diyet kliniğinin mutluluğunu yaşayan Çınar, sektörün hem bilinen hem de bilinmeyen yönleri hakkında gazetemize bilgi verdi.
Çınar ayrıca, diyetisyenleri sadece kilo vermek veya kilo almak için danışılan kişiler olarak bilen halkımızı bilinçlendirmeyi ihmal etmedi.
Gazetemize hizmet alanlarından bahseden Çınar, “beslenme ve diyet klinikleri sadece kilo alıp verme işinde varmış gibi gözükse de aslında birçok alanda çalışma yürütüyoruz. Örnek vermek gerekirse; sporcu beslenmesi, anne-çocuk beslenmesi, gebelikte beslenme ve çeşitli hastalıklara yönelik beslenme şekilleri üzerine de çalışmalar yürütüyoruz.”
SAĞLIKLI BESLENME KONUSUNDA BÖLGE HALKINI BİLİNÇLENDİRMEYE GELDİM
“Öncelikle kentselden kırsala doğru yakınlaştığımızda beslenme anlamında bilinçli olduğumuzu düşünmüyorum. Şehir hayatında yaşayan insanlar bu konuda daha bilinçli. Şehir insanı çevre kirliliği, iş hayatıyla boğuşurken hayatının büyük kısmını stres faktörü oluşturuyor. Büyükşehirlerde yaşayan kimseler, şehir hayatından biraz kaçmak, psikolojik anlamda uzaklaşmak için beslenmelerine daha fazla önem veriyor. Keşan’ın potansiyelini henüz ölçebilmiş değilim ama kısa zamanda danışanlarımla başladığım bilinçli beslenme alanımı, gazetenizde yer alacak yazılarımla bölge halkına da fayda sağlayacağını düşünüyorum.”
OBEZİTE İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Bölge halkına obezite ile ilgili bilge veren Çınar, “Obezite ciddi bir rahatsızlık ve beraberinde Kardiyovasküler gibi ciddi hastalıkları getiriyor. Bu yüzden sağlıklı, dengeli ve bilinçli beslenmek çok önemli. Her şeyin sayılarda ibaret olmadığını, sağlıklı beslenmenin bir yaşam tarzı olduğunu bölge halkımıza kazandırmayı hedefliyorum. Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirme, dengeli ve yeterli beslendiğimizde zaten kişi kilo almak istiyorsa alıyor veya vermek istiyorsa veriyor. Bu yüzden obezite konusunda bilinçlenip hayat alışkanlıklarımızı kişiye özel uygulayarak değiştirmeye odaklanmalıyız.
Maalesef, insanlarda belirli sayılardan oluşan ideal kilo algısı var, bu çok yanlış bir yaklaşım. Birey kendini hangi kiloda mutlu, huzurlu ve sağlıklı hissediyorsa o kiloda olabilir, burada diyetisyenlere de çok büyük rol düşüyor. Bedeninizi, psikolojinizi iyi hissettiğiniz kilo, sizin ideal kilonuzdur. Bu da her birey için değişir. Yasakların içinde bir program değil de sizin istekleriniz ve benim isteklerim doğrultusunda bir program oluşturmayı hedefliyorum.”
Çalışma Alanları:

- Kilo kontrolü
- Obezite
- Diyabet
- Kalp hastalıklarında beslenme
- Gebelik öncesi ve sonrası beslenme
- Bebek ve çocuk beslenmesi
- Ergenlikte beslenme
- Anne ve çocuk hastalıklarında beslenme
- Yetişkin hastalıklarında beslenme (böbrek, karaciğer, kanser...)
- Gut hastalığında beslenme
- Sporcu beslenmesi

Adres: Demirciler Caddesi, Tekel Meydanı, Sayan Apt. Kat:4, Keşan/Edirne (Atatürk Heykeli Karşısı)


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER